Weghorst tijdens zijn eerste training bij Burnley
NOS Voetbal

Weghorst kiest bewust voor Burnley: 'Overleg met Van Gaal gehad over mijn keuze'

De droom van Wout Weghorst komt uit: spelen in de Premier League. Dat zijn nieuwe club, Burnley, stijf onderaan staat en vecht tegen degradatie, verandert daar niets aan.

"Ik heb altijd een bepaald plan, een bepaalde route, in mijn hoofd gehad en dat was om na Duitsland naar de Premier League te gaan", zegt Weghorst tegen de NOS. "Dat was mijn plan, mijn droom."

"Tuurlijk is het een risico en ben je je bewust van de plek op ranglijst op dit moment", zegt de Oranje-international. "Het wordt absoluut een enorme uitdaging om te zorgen dat we in de Premier League blijven."

Zo staat Burnley ervoor in de Engelse competitie:

De stand in de Premier League

De positief ingestelde Weghorst weet direct het enige lichtpuntje uit de benarde situatie van Burnley te pikken. "Ze hebben een x-aantal wedstrijden minder gespeeld. Als je kijkt naar de verliespunten kan het ook zomaar een ander verhaal zijn."

Burnley heeft genoeg ervaring in de huidige positie. De afgelopen vijf seizoenen bevond Burnley zich vaak onderaan het rechterrijtje. In de jaren ervoor promoveerde en degradeerde het enkele keren van en naar het Championship, Engelands tweede niveau.

"Er waren ook enkele andere Premier League-clubs geïnteresseerd...", zegt Weghorst. Dan blijft toch de vraag hangen: waarom Burnley? "Ik krijg veel waardering van Burnley en kreeg een fijn gevoel bij de mensen, de eigenaar, de trainer, die me enorm graag willen hebben en daar werkelijk waar alles voor hebben gedaan."

Weghorst had contact met Van Gaal voor overstap naar Burnley

Bij Burnley hoopt Weghorst op een sleutelrol. "Een reden dat Burnley mij heeft gekozen, is om meer voetbalmogelijkheden te gaan creëren." Precies wat de boomlange spits wil: belangrijk en beslissend zijn, het verschil maken.

Wat nou als Burnley degradeert? "De risico's zijn bekend, dus daar houd je contractueel ook rekening mee, mocht het onverhoopt de andere kant op gaan", zegt de spits. "Maar ik ben nooit iemand die met angst leeft. Je moet altijd proberen het positieve te zien. En dat positieve gevoel is er absoluut."

Gebeld met Van Gaal

Wisselen van club is niet zonder risico in een jaar waarin een WK op de agenda staat. Voorafgaand aan het besluit Duitsland te verlaten en de boot naar Engeland te pakken, sprak Weghorst met bondscoach Louis van Gaal. "Ik heb met de trainer van gedachten gewisseld over de keuzes waarin ik zat", zegt Weghorst.

Spelen voor Oranje op het WK in Qatar is "een belangrijk doel." Bij Burnley denkt Weghorst zo goed mogelijk kans te hebben om bij de selectie te blijven. "De Premier League is de beste competitie ter wereld, dus een stap voorwaarts."

Zaterdag krijgt Weghorst meteen al het echte werk voorgeschoteld. Een confrontatie met die andere degradatiekandidaat Watford, de nummer 19. "Het is een belangrijke wedstrijd, dus ik zal goed moeten trainen. Ik hoop dat ik al gelijk in actie kan komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl