NOS Voetbal

West Ham-verdediger Zouma in problemen na opduiken video dierenmishandeling

Kurt Zouma, verdediger van het Engelse West Ham United, heeft zich in de nesten gewerkt nadat online een video van hem is verschenen waarin hij een kat mishandelt.

De 27-jarige Fransman, vorig jaar nog aanwezig op het EK voetbal namens Frankrijk, heeft inmiddels excuses aangeboden, maar daarmee lijkt de kous niet af.

Beelden

In de betreffende video (de beelden kunnen als schokkend worden ervaren) is Zouma ogenschijnlijk te zien in zijn eigen huis. Er zijn meer mensen aanwezig, maar Zouma is de enige op de video die de Bengaalse kat mishandelt. Eerst trapt hij de kat, op latere beelden is te zien dat hij twee keer een schoen naar de kat gooit, en achter de kat aanrent.

Kurt Zouma

Aan het eind van de video slaat Zouma de kat nog een keer. Volgens Engelse media zou Zouma boos zijn geweest omdat de Bengaal een rotzooi maakte in zijn villa.

Naast de excuses van Zouma zelf heeft ook West Ham United het gedrag in een verklaring afgekeurd. De club zegt interne stappen te ondernemen tegen de Fransman, wat dat precies zal zijn is nog niet bekendgemaakt.

Mogelijke celstraf tot vijf jaar

Naast stappen van de club kan Zouma ook juridisch vervolgd worden voor zijn daden. Vorig jaar is in het Verenigd Koninkrijk een wet aangenomen om de maximale celstraf voor dierenmishandeling te verhogen van zes maanden naar vijf jaar.

Zouma werd afgelopen zomer voor 35 miljoen euro overgenomen van Chelsea. Verder speelde de Fransman onder meer voor Saint-Étienne en Everton. Hij is 11-voudig international van Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl