Giovanni Van Bronckhorst bleef dertien wedstrijden op rij ongeslagen.
NOS Voetbal

Van Bronckhorst hard onderuit in Old Firm en verliest koppositie aan rivaal

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste nederlaag als manager van Rangers geleden en niet de minste. Op het veld van grote rivaal Celtic ging zijn ploeg met 3-0 ten onder in de Old Firm, de aloude derby tussen de twee Schotse grootmachten. Winteraankoop Reo Hatate werd de grote man met twee knappe treffers en een assist.

Voorafgaand aan de 427ste editie van de derby was het verschil twee punten in het voordeel van de ploeg van Van Bronckhorst, die zijn debuut maakte als manager in de Old Firm. Beladen is de ontmoeting altijd, maar met de koppositie in het verschiet voor de winnaar gooiden de twee nationale grootmachten er nog een schepje bovenop.

Celtic ging vol vuur van start en werd beloond met een snelle openingstreffer van de Japanner Hatate. De winteraankoop knalde uit een weggekopte corner zijn tweede treffer in dienst van de thuisclub binnen.

Nieuwe Japanse publiekslieveling

Ook in het vervolg bleef de ploeg in hoog tempo aandringen. Spits Giorgios Giakoumakis, vorig seizoen namens VVV-Venlo topscorer van de eredivisie, kreeg drie opgelegde kansen maar had zijn vizier niet op scherp staan.

Reo Hatate neemt de felicitaties van Josip Juranovic en Georgios Giakoumakis in ontvangst.

Rangers had weinig in te brengen en het was wachten op de tweede treffer van Celtic. Opnieuw was het Hatate die de bal knap langs doelman Allan McGregor krulde en zich in de harten van zijn aanhang sloot. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0. Liel Abada profiteerde van een slapende Rangers-defensie en kon ongehinderd binnentikken.

In de tweede helft nam de thuisploeg gas terug en tapte ook Rangers uit een ander vaatje. Resultaat leverde dat echter niet meer op. De 3-0 stand bleef op het scorebord staan en zo konden de zestigduizend supporters al vroeg de eindoverwinning en de publiekwissel van Hatate bezingen.

Momentum bij Celtic

Gezien Celtic en Rangers gezamenlijk 106 kampioenschappen veroverden, is Old Firm altijd belangrijk voor de strijd om de titel. Rangers verspeelde afgelopen weekend ook al punten, waarmee het momentum op dit moment bij de nieuwe koploper Celtic ligt.

De Schotse competitie kent nog acht wedstrijden voordat de de play-offs in een kampioenspoule van vijf clubs van start gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl