Sébastien Haller viert zijn treffer

Haller scoort voor Ivoorkust, dat in slotseconden overwinning weggeeft tegen Sierra Leone

Ivoorkust heeft, met eredivisiespelers Sebastian Haller en Ibrahim Sangaré in de basis, een zekere overwinning op Sierra Leone weggegeven. In de allerlaatste seconden kreeg het de 2-2 om de oren.

Al binnen het kwartier kreeg Ivoorkust de 1-0 aangereikt, een penalty, maar AC Milan-middenvelder Franck Kessié miste. Tot paniek bij de Ivorianen leidde het niet. Ivoorkust had verreweg het meeste balbezit en ging rustig door met kansen creëren.

Na 25 minuten zette Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha met een fraaie dieptepass Ajax-spits Haller alleen voor de keeper, die, na een aardige aanname op het hobbelige veld, de bal strak in de hoek jaagde.

Blijdschap bij Sierra Leone na de 1-1

Na rust waren de rollen even omgedraaid: Sierra Leone werd actiever en Ivoorkust oogde wat slap. Sierra Leone-spits Musa Kamara schudde Ivoorkust wakker toen hij tien minuten na rust de gelijkmaker binnen knalde.

Daarna ging Ivoorkust verder waar het voor rust gebleven was. Met een hoofdrol voor Haller en PSV-middenvelder Sangaré. De twee eredivisie-spelers combineerden richting het doel van de tegenstander, waarna Arsenal-aanvaller Nicolas Pépé de bal om de inlopende verdediger in de hoek krulde.

Eeuwenoude voetbalwet

Tot een georganiseerd slotoffensief van Sierra Leone kwam het niet. Sterker nog, Ivoorkust leek de voorsprong uit te bouwen. Maar het ging slordig om met de kansen. Toen trad een eeuwenoude voetbalwet in werking: als de een niet scoort, scoort de ander.

Diep in blessuretijd kreeg Ivoorkust-doelman Badra Ali Sangaré een slechte terugspeelbal en probeerde een corner te voorkomen, maar daardoor belandde de bal knullig voor de voeten van invaller Alhaji Kamara. Doelman Sangaré raakte geblesseerd bij de actie en Ivoorkust was door de wissels heen, waardoor verdediger Aurier de laatste seconden op doel moest. Een chaotisch einde van een wedstrijd die Ivoorkust grotendeels onder controle had.