André Onana
NOS Voetbal

Onana vertrekt deze zomer bij Ajax; keeper stapt transfervrij over naar Inter

Ajax-doelman André Onana zal komende zomer zijn carrière vervolgen bij Internazionale. De 25-jarige keeper is inmiddels succesvol medisch gekeurd. Onana en Inter bespreken nu nog de laatste details en als dat goed gaat, vertrekt hij in de zomer transfervrij uit Amsterdam.

Onana zal een contract tekenen voor vier of vijf jaar bij de Italiaanse kampioen. Inter staat na de eerste seizoenshelft op de eerste plaats in de Serie A. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries spelen ook bij de Nerazzurri.

Het Onana-kamp probeerde de transfer in alle stilte af te ronden, maar dinsdagochtend doken er foto's en videobeelden op van de Kameroener in Italiaanse media.

De breuk tussen Ajax en Onana was al aanstaande. De doelman werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide en zat vorig jaar een dopingschorsing uit. Hoewel de Amsterdammers Onana steunden tijdens zijn schorsing, wilde hij zijn contract niet verlengen.

Ajax gingen meerdere malen in gesprek met Onana, maar de salariseisen bleken te gortig. Onana onderscheidde zich jarenlang onder de lat bij Ajax en was erg geliefd bij het publiek, maar dat veranderde door de contractonderhandelingen.

Bij afwezigheid van Onana ontwikkelde Remko Pasveer zich dit seizoen tot eerste keeper bij Ajax. Onana maakte na zijn schorsing wel zijn rentree onder de lat.

In de Champions League mocht Onana van trainer Erik ten Hag in de voorlaatste groepswedstrijd van de Champions League spelen tegen Besiktas. De Amsterdammers waren toen al zeker van overwintering in het miljardenbal. Ook keepte hij de bekerwedstrijd tegen de amateurs van BVV Barendrecht (4-0 overwinning).

Onana vertrekt nu naar het trainingskamp van Kameroen, waarmee hij vanaf 9 januari de Afrika Cup gaat spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl