NOS Nieuws

Wekdienst 26/12: Nederland viert Tweede Kerstdag • Strengere maatregelen in België

Goedemorgen! Vandaag viert Nederland Tweede Kerstdag, wederom met coronamaatregelen. En België sluit onder meer bioscopen en theaters vanwege corona.

De dag begint droog met wat zon, maar in de middag raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt. In het uiterste zuiden volgt wat lichte regen of motregen. Vanavond kan op meer plaatsen wat regen vallen. Later vanavond en vannacht volgt in het noordoosten ijzel. De komende dagen blijft het tamelijk grijs met af en toe regen. De temperaturen gaan flink omhoog.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Nederlanders vieren Tweede Kerstdag weer met coronamaatregelen. Formeel mogen huishoudens maximaal vier gasten ontvangen.
  • België voert strengere coronamaatregelen in om de verspreiding van de omikronvariant te vertragen. Bioscopen, concertzalen en theaters sluiten hun deuren, maar horecazaken mogen openblijven.
  • Sven Kramer komt in schaatstempel Thialf in Heerenveen vroeg in actie op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT). De 35-jarige schaatser moet op de 5.000 meter in de top-3 eindigen om kans te maken op zijn vijfde olympische deelname.

Wat heb je gemist?

Het is vandaag oppassen geblazen op de weg. Volgens het KNMI is er vanaf halverwege vanochtend ten noorden van de grote rivieren kans op ijzel, regen die bevriest zodra het de grond raakt.

Ook waarschuwt het weerinstituut voor zeer lage gevoelstemperaturen in de provincies Friesland en Groningen van zeker -15 graden. Mensen kunnen daardoor onderkoeld raken.

De ANWB waarschuwt mensen die de weg op moeten, warme kleding en extra brandstof mee te nemen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Veel restaurants ontvangen deze dagen volop klanten. Die kunnen vanwege de lockdown niet in het restaurant eten en halen daarom dinerboxen voor thuis af. Deze Eindhovense zaak verkocht gisteren 2200 zulke boxen:

Het kerstdiner uit een doos: weer niet uit eten deze kerst

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl