Danny Buijs
NOS Voetbal

Buijs en FC Groningen na dit seizoen uit elkaar

De wegen van FC Groningen en Danny Buijs scheiden na dit seizoen. De directie heeft de trainer verteld dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

De 39-jarige Buijs is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Groningen. Momenteel staan de Groningers op een teleurstellende twaalfde plaats in de eredivisie.

"Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt", zegt Buijs.

Wederopstanding

Hij kwam in 2018 over van de amateurs van Kozakken Boys toen FC Groningen met vier punten uit tien wedstrijden op de laatste plaats bivakkeerde. Na zijn komst werd de weg omhoog ingezet. De noordelingen eindigden als achtste en plaatsten zich voor de play-offs.

Ook in zijn tweede jaar lag Buijs op koers voor de play-offs, maar door de uitbraak van corona werd de competitie voortijdig stilgelegd. In het seizoen daarop bereikte de Dordtenaar met de zevende plaats zijn hoogste notering met FC Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het vertrek van Buijs: "Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten."

Ook de aflopende overeenkomst met eerste assistent-trainer Adrie Poldervaart wordt niet verlengd.

Eerder deze maand reageerde Danny Buijs op het gerucht dat Kees van Wonderen in beeld zou zijn als zijn opvolger. Een gerucht dat Go Ahead Eagles-trainer Van Wonderen zelf overigens tegensprak.

Buijs: 'Als de club besluit een andere trainer te halen, is dat hun goed recht'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl