Kwakkelend Groningen kan afscheidsfeestje Robben niet opluisteren met zege

FC Groningen blijft kwakkelen in de eredivisie. Op de dag dat Arjen Robben officieel werd uitgezwaaid leken de Groningers op een nederlaag af te stevenen tegen een stug RKC Waalwijk, maar Jørgen Strand Larsen redde op het nippertje een punt: 1-1.

Robben werd voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet. De aanvaller, die op 16-jarige leeftijd namens Groningen zijn debuut maakte in het profvoetbal, had het liefste als speler afscheid willen nemen.

"In een volle Euroborg nog één keer de bal tegen de touwen jagen, maar ik ben ook dankbaar", sprak Robben vooraf. "Dankbaar voor alle steun van de supporters. Ik heb alles gegeven, maar dit was het."

RKC Waalwijk was niet van plan om mee te werken aan een mooi afscheidsfeestje. Na nog geen kwartier spelen bereikte Jens Odgaard met een mooie steekpass Michiel Kramer, die koelbloedig zijn vijfde doelpunt van het seizoen langs doelman Peter Leeuwenburgh schoof (0-1).

FC Groningen stelde daar weinig tegenover en de ploeg van Danny Buijs liet zien waarom het dit seizoen een van de minst scorende ploegen is. De supporters verlangden in de eerste helft ongetwijfeld naar de creativiteit van Robben, want juist daaraan ontbrak het.

Een schot van Bart van Hintum, gepakt door Etienne Vaessen, op slag van rust was het enige echte wapenfeit van de Groningers.

FC Groningen zet aan

In het eerste kwartier na rust kreeg Vaessen meer te doen. Groningen kwam uitstekend uit de kleedkamer en kreeg via Tomas Suslov en Michael de Leeuw goede kansen, maar de RKC-doelman sleepte zijn ploeg met een aantal goede reddingen door het Groningse offensief heen.

Het was uiteindelijk aan Strand Larsen te danken dat Groningen ternauwernood een punt pakte. In de slotfase wist hij de Waalwijkse muur te slechten door de bal in het doel te glijden (1-1).

Door de late treffer blijven RKC Waalwijk (veertiende) en FC Groningen (vijftiende) met elf punten in de staart van de eredivisie bungelen. Groningen won slechts één van zijn laatste elf eredivisiewedstrijden.