NOS Voetbal

Primeur in de eredivisie: de slalom van Pavlidis maakt kans op Puskás Award

Eredivisieprimeur: slalom Pavlidis genomineerd voor Puskás Award

Vangelis Pavlidis maakt kans op de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt ter wereld van dit jaar. Het is de eerste keer dat een doelpunt uit de eredivisie is genomineerd.

Pavlidis doet mee met de goal die hij op de slotdag van afgelopen eredivisieseizoen maakte voor Willem II tegen Fortuna Sittard. De spits, die nu voor AZ uitkomt, kreeg vlak voor rust op zo'n 25 meter van het doel de bal en begon daarna aan een slalom langs een kluwen van Fortuna-spelers. Pavlidis maakte het vervolgens prachtig af.

Pavlidis over nominatie Puskás Award: 'Geef mezelf kleine kans'

Het was niet alleen een heel mooi doelpunt, maar het was ook een heel belangrijk doelpunt. Hij leidde Willem II zo naar een 2-1-overwinning, waardoor de Tilburgers zich veilig speelden.

Pavlidis behoort tot de elf genomineerden voor de Puskás Award. De Griek heeft concurrentie van onder anderen Riyad Mahrez (Manchester City) en Erik Lamela (Tottenham Hotspur).

De Puskás Award wordt op 17 januari uitgereikt tijdens het FIFA-gala The Best, samen met de prijzen voor onder meer de beste voetballer en voetbalster ter wereld van 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl