Vangelis Pavlidis
NOS Voetbal

AZ neemt Griekse spits Pavlidis over van Willem II

AZ heeft spits Vangelis Pavlidis aangetrokken. De Griekse spits komt over van Willem II. Hij tekende een contract tot medio 2025.

In dienst van Willem II kwam Pavlidis in 82 wedstrijden tot 33 goals en veertien assists. Afgelopen seizoen was de veertienvoudig Grieks international clubtopscorer met veertien treffers.

"AZ is één van de beste clubs van Nederland. Mijn eerste indrukken van de club zijn ontzettend goed. De afgelopen jaren heeft AZ goede resultaten geboekt. Het spelen van Europees voetbal is iets waar ik echt naar uitkijk", aldus de Griek. Voor zijn periode bij Willem II stond Pavlidis onder contract bij de Duitse clubs VfL Bochum en Borussia Dortmund.

Eén van de betere spitsen van de competitie

"Vangelis heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt in de eredivisie en behoort tot een van de betere spitsen van de competitie", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Bovendien zit er nog veel rek in zijn ontwikkeling. We gaan dit seizoen weer veel wedstrijden spelen, zowel in Europees verband als in de eredivisie en KNVB-beker. Daarom willen we beschikken over een kwalitatief goede selectie."

AZ haalde eerder al verdediger Sam Beukema binnen. Bruno Martins Indi, vorig seizoen gehuurd van Stoke City, werd definitief overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl