Michael van Gerwen
NOS Sportโ€ข

Van Gerwen overtuigend verder in Grand Slam of Darts, Van Barneveld uitgeschakeld

Michael van Gerwen heeft dinsdagavond ook zijn derde groepswedstrijd in de Grand Slam of Darts gewonnen. De drievoudig wereldkampioen rekende overtuigend met 5-1 af met John Henderson. Hij gaat nu als groepswinnaar naar de achtste finales.

Eerder in het toernooi won Van Gerwen met 5-0 van Lisa Ashton en met 5-2 van Joe Cullen. In die tweede partij wierp de Brabander een toernooirecord met een gemiddelde score van 115,19.

'Niet sprankelend'

Van Gerwen speelde naar eigen zeggen "niet sprankelend" tegen Henderson. "Maar ik win en dat is het belangrijkste. Ik wilde denk ik te graag iets moois laten zien en dat was helemaal niet nodig. Maar de wedstrijd uitgooien met 125 was wel leuk", zei hij op RTL7.

Van Gerwen won het toernooi drie keer: in 2015, 2016 en 2017. De hoofdprijs is dit jaar 125.000 Engelse pond (148.000 euro).

Van Barneveld onderuit

Later op de avond nam Raymond van Barneveld het in zijn derde groepswedstrijd op tegen de Schot Gary Anderson. Van Barneveld moest winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde en tegen Van Gerwen uit te mogen komen. Het liep echter anders: Anderson won met 5-2.

Raymond van Barneveld baalt in zijn partij tegen Gary anderson

De Schot brak Van Barneveld in de eerste leg, maar in de tweede leg deed de Nederlander hetzelfde. Na weer een break van Anderson stond het 1-3 en liep Van Barneveld telkens achter de feiten aan. Op zijn derde wedstrijdpijl trok Anderson de partij naar zich toe.

170-finish voor Sherrock

Fallon Sherrock, een van de twee vrouwen die actief zijn in Wolverhampton, plaatste zich ook voor de achtste finales. Dat is een unicum, want nog niet eerder lukte het een vrouw de groepsfase te overleven.

Fallon Sherrock geniet van haar zege op Gabriel Clemens

Net als in haar partij tegen de Belg Mike de Decker, waarin ze het hoogste gemiddelde ooit gooide voor een vrouw bij een tv-toernooi en met 5-0 won, liet ze het publiek uit haar dak gaan. Ze versloeg de Duitser Gabriel Clemens en vooral de manier hoe ze de laatste leg pakte baarde opzien. Met een knappe 170-finish trok ze de partij naar zich toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl