Raymond van Barneveld in actie tegen Michael Smith
NOS SportAangepast

Van Barneveld speelt sterk op Grand Slam of Darts, maar verliest alsnog

Raymond van Barneveld mocht zaterdagavond voor het eerst in drie jaar weer zijn pijlen laten vliegen bij de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. Het leverde de 54-jarige Nederlander een brede glimlach op ook al verloor hij met 5-4 van de nummer tien van de wereld Michael Smith.

Het toernooi in Wolverhampton is de een-na-laatste major voor het WK, waar Van Barneveld ook aanwezig zal zijn. 'Barney', die het toernooi in 2012 won, heeft ondanks de nederlaag tegen de Engelsman het einde van zijn eerste seizoen sinds zijn comeback redelijk goed ingeluid.

Tegen Smith werd Van Barneveld meteen gebroken, maar deed hij met een 122-finish daarna hetzelfde bij zijn tegenstander. De twee bleven daarna aan elkaar gewaagd en Van Barneveld liet zien bij vlagen nog altijd prima mee te kunnen op dit niveau.

Bij een stand van 4-4 mocht de Nederlander zelf beginnen om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar toen stokten de scores bij Van Barneveld. Uiteindelijk was het Smith die op zijn tweede wedstrijdpijl toesloeg.

Na zijn wedstrijd was Van Barneveld, net als in zijn 'beste' dagen, flink zelfkritisch. "Dat ik mooie dingen heb laten zien is even leuk, maar daar koop je niks voor", zei hij voor de camera van RTL 7. "Je bent hier om die wedstrijd te winnen. Die laatste leg, ik heb geen idee. Voor de rest was het een prima wedstrijd."

Van Gerwen simpel langs Ashton

Eerder op de avond had Michael van Gerwen geen enkele moeite met Lisa Ashton. De Nederlandse nummer drie van de wereld gunde de Engelse geen enkele kans op een dubbel en versloeg haar met 5-0.

Zondagavond komen de twee Nederlanders weer in actie. Maandagavond spelen ze hun derde en laatste groepswedstrijd.

  • PDC / Chris Dean
    Michael van Gerwen tijdens zijn partij tegen Lisa Ashton
  • PDC / Chris Dean
    Michael van Gerwen en Lisa Ashton

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl