Mats Velseboer
NOS Voetbal

Zaalvoetballers verliezen eerste oefenduel met Portugal in aanloop naar EK

De Nederlandse zaalvoetballers hebben in aanloop naar het EK, begin volgend jaar in eigen land, een oefenwedstrijd tegen Portugal verloren. Voor de lege tribunes van het Topsportcentrum in Almere werd het 3-0 voor de regerend Europees en wereldkampioen.

Nederland begon sterk en kreeg in de eerste helft een paar grote kansen om op voorsprong te komen, maar Said Bouzambou, Soufian Charraoui en Iliass Bouzit lieten na te scoren.

Bij de Portugezen is Ricardinho er niet meer bij. De 36-jarige sterspeler, zes keer verkozen tot beste zaalvoetballer ter wereld, zette vorige week een punt achter zijn interlandloopbaan.

Zaalvoetballer Ricardinho

Ook zonder hem kwam Portugal vlak voor rust op voorsprong via Tiago Brito en vroeg in de tweede helft knalde Miguel Ângelo hard de 2-0 binnen. Oranje kreeg daarna steeds meer moeite met het hoge tempo van de Portugezen, voor wie Mário Freitas na een prachtige pass van Nilson de derde treffer maakte.

Nederland was nog een paar keer dicht bij een treffer, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte en wat geluk voor het doel. "Dat is ook het verschil tussen de wereldkampioen en de nummer 19 van Europa", aldus bondscoach Max Tjaden.

Dinsdag oefent Oranje in Zeist opnieuw tegen de Portugezen, die de ploeg van Tjaden ook in de groepsfase van het EK tegen gaat komen.

EK zaalvoetbal live bij de NOS

De EK-wedstrijden worden van 19 januari tot en met 6 februari gespeeld in Amsterdam en Groningen. Nederland opent het toernooi tegen Oekraïne en speelt daarna in de groepsfase tegen Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland.

Alle wedstrijden van Nederland zijn, net als de halve finales en de finale, live te zien bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl