Zaalvoetballers Portugal onttronen Argentinië als wereldkampioen

De zaalvoetballers van Portugal hebben in Litouwen de wereldtitel veroverd. De regerend Europees kampioen onttroonde in de finale titelverdediger Argentinië: 2-1.

Portugese zaalvoetballers zijn Argentinië de baas in WK-finale

De Argentijnen begonnen als favoriet aan de finale, maar een domme actie van Cristian Borruto gaf Portugal al vroeg in de wedstrijd een voordeel. Borruto stompte hard in de buik van de Portugese aanvoerder Ricardinho en kon met rood vertrekken.

Argentinië moest daardoor twee minuten met een man minder spelen en vlak voordat die periode voorbij was, zette Pany met een schijnbeweging twee spelers op het verkeerde been en schoot snoeihard binnen.

Vlammend schot

In de tweede helft maakte Pany er 2-0 van door een corner uit de lucht met de binnenkant van de voet binnen te mikken. Die marge werd vrijwel direct verkleind door Claudino met een vlammend schot.

De Argentijnen haalden vervolgens alles uit de kast om de wedstrijd nog te kantelen en waren twee keer heel dicht bij de gelijkmaker. Matias Edelstein miste van dichtbij en in de slotseconden schoot Claudino op de paal.