Zaalvoetballer Ricardinho
NOS Voetbal

Ricardinho, zesvoudig zaalvoetballer van het jaar, stopt vlak voor oefenduel met Oranje

Het Nederlands zaalvoetbalteam treft over zes dagen in een oefenduel regerend wereldkampioen Portugal, maar de tegenstander moet het doen zonder sterspeler Ricardinho. De 36-jarige aanvoerder van de Portugezen heeft namelijk aangekondigd per direct niet meer beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg.

Liefst zes keer werd Ricardinho verkozen tot beste zaalvoetballer ter wereld, in 2010, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. Bovendien werd hij vorige maand op het wereldkampioenschap nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

"Hoewel het me veel heeft gekost, was het een onvergetelijke reis", kijkt Ricardinho terug op zijn lange carrière. "Nu is het tijd om plaats te maken voor de jongere generatie."

Zware laatste jaren

Ricardinho legt uit dat de afgelopen twee jaar de moeilijkste jaren van zijn carrière waren, onder meer door de coronapandemie en een blessure. "Het waren twee erg stressvolle jaren, vooral psychologisch. Ik had nog slechts één doel en dat was het WK."

De met 2-1 gewonnen WK-finale tegen Argentinië blijkt nu de laatste wedstrijd van de Portugese aanvoerder te zijn geweest. Na 187 interlands en 141 doelpunten zal hij het shirt van de nationale ploeg niet meer aantrekken.

Bekijk in onderstaande video hoe Portugal vorige maand de wereldbeker veroverde:

Portugese zaalvoetballers zijn Argentinië de baas in WK-finale

"Ik zal het nationale team en het zaalvoetbal altijd blijven steunen", aldus een geëmotioneerde Ricardinho, die verdergaat als ambassadeur van het zaalvoetbal in Portugal. "Tot ziens!"

Oranje treft Portugal ook op EK

Nederland speelt niet alleen tegen Portugal in een oefenduel komende week, maar ook in de groepsfase van het EK in eigen land begin 2022. Portugal is de titelhouder. Voor Nederland geldt een vierde plek, op het EK in 1999, als het beste resultaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl