NOS Voetbal

Zaalvoetballers in groepsfase EK tegen Europees en wereldkampioen Portugal

Nederland treft volgend jaar op het Europees kampioenschap zaalvoetbal in de groepsfase titelhouder én wereldkampioen Portugal. In groep A is Oranje ook gekoppeld aan Oekraïne en Wit-Rusland of Servië.

Die laatste twee landen strijden van 14 tot en met 17 november om het laatste EK-ticket. Nederland was als gastland zeker van deelname aan het EK. Vandaag was bij de KNVB in Zeist de loting.

Live bij de NOS

Het toernooi vindt plaats van 19 januari tot en met 6 februari 2022 in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza). Alle Nederlandse wedstrijden zijn gedurende het toernooi live te volgen bij de NOS, net als halve finales en de finale.

Bekijk hieronder de loting van het EK zaalvoetbal volgend jaar.

Loting EK Futsal 2022

Groep A Groep B Groep C Groep D
Nederland Kazachstan Rusland Georgië
Wit-Rusland of Servië Italië Polen Spanje
Oekraïne Slovenië Slowakije Azerbeidzjan
Portugal Finland Kroatië Bosnië en Herzegovina

De eerste twee landen van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Nederland opent het toernooi op 19 januari in de Ziggo Dome tegen Oekraïne. De laatste keer dat Nederland meedeed aan het EK was in 2014 (twaalfde plaats).

Een vierde plek, op het EK in 1999, geldt als het beste resultaat voor de Nederlandse zaalvoetballers. Spanje steekt met kop en schouders boven iedereen uit, het land wist het kampioenschap maar liefst zeven keer op zijn naam te schrijven.

Op het laatste EK in 2018 onttroonde Portugal de titelhouder. Begin oktober van dit jaar deden ze dat ook bij het wereldkampioenschap, toen raakte Argentinië de titel kwijt.

Portugese zaalvoetballers zijn Argentinië de baas in WK-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl