Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik in 2017
NOS Sport

Ben Saddik krijgt zijn titelgevecht tegen Verhoeven, als vervanger van Overeem

Jamal Ben Saddik neemt op 23 oktober de plaats in van Alistair Overeem, tijdens het titelgevecht tegen regerend wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Het duel tussen de twee zwaargewichten is de hoofdact tijdens Glory 79 in de Arnhemse Gelredome.

Overeem moest zich met een blessure afmelden voor de strijd met Verhoeven, net als Ben Saddik in januari van dit jaar. De Belg was gebrand op een herkansing en krijgt die nu.

Ben Saddik was ruim tien jaar geleden de laatste kickbokser die Verhoeven (32) wist te verslaan, maar bij de meest recente ontmoeting van vier jaar geleden waren de rollen omgedraaid. Voorafgaand aan dat treffen waren de spanningen hoog opgelopen.

Spuugincident

Verhoeven verweet Ben Saddik lelijke dingen gezegd te hebben over zijn familie. Tijdens de staredown spuugde Ben Saddik in het gezicht van Verhoeven. De King of Kickboxing bleef rustig en haalde zijn gram in de ring met een technische knock-out.

Bekijk hier het vorige gevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik:

2017: zó sloeg Verhoeven tegenstander Ben Saddik knock-out

De 31-jarige Ben Saddik heeft begin dit jaar een tijdje vastgezeten nadat hij door de Belgische politie was opgepakt als een van de verdachten bij Operatie Sky. Ook kampte hij met fysieke en mentale problemen, maar inmiddels zegt hij klaar te zijn voor het grote werk.

Ben Saddik was sowieso al in training voor Glory 79. Aanvankelijk zou hij het die avond opnemen tegen Arek Wrzosek, die Badr Hari vorige maand nog knock-out had geslagen.

Geen 1-1, maar 1-0

Wat Verhoeven betreft, telt alleen de laatste ontmoeting tussen de twee. Het enige onderlinge duel ook onder de vlag van Glory.

"Hij zegt dat het 1-1 staat tussen ons, maar dat eerste gevecht is al zo lang geleden. Ik stond toen aan het begin van mijn carrière, had nog een pamper aan", zei Verhoeven in aanloop na de vorige clash, die dus op het laatste moment moest worden geschrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl