1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Wereldtitelgevecht ver weg voor Hari; hij wordt in Ahoy knock-out getrapt

Badr Hari heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden, dit keer tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek. De 36-jarige kickbokser ging in de tweede ronde van zijn gevecht knock-out.

Hari stapte als de grote favoriet de ring in voor het gevecht tijdens Glory 78 in Ahoy en leek zijn status waar te gaan maken. Hij had zijn Poolse opponent al drie keer naar de grond geslagen, maar Wrzosek krabbelde elke keer weer op.

Net toen Hari zijn tegenstander weer tegen de touwen had gewerkt, haalde Wrzosek opeens uit met een trap. Hari werd vol geraakt op het hoofd, stortte neer en het gevecht was meteen over.

ANP
Kickbokser Badr Hari na de trap van Arkadiusz Wrzosek

Een dag eerder ging Hari de 29-jarige Pool al te lijf tijdens de zogeheten staredown in een hotel in Ridderkerk. De twee kickboksers keken elkaar eerst lang en indringend aan. Op het moment dat de staredown voorbij leek, gaf Hari zijn Poolse opponent een harde duw.

Vijfde verlies op rij voor 'herboren' Hari

Het is de vijfde partij op rij die Hari niet weet te winnen. Zijn laatste overwinning was in 2015. In aanloop naar het gevecht met Wrzosek vertelde Hari dat hij zich door een trainerswissel herboren voelde.

Hari besloot na zijn nederlaag tegen Adegbuyi te breken met coach Mike Passenier, met wie hij vijftien jaar samenwerkte. Hij ging trainen onder leiding van Said El Badaoui.

Hari wil graag nog eens de ring in met Verhoeven, al jaren de wereldkampioen bij de zwaargewichten. De 32-jarige Verhoeven verdedigt op 23 oktober voor de tiende keer zijn wereldtitel bij de zwaargewichten. Verhoeven neemt het dan in de Gelredome op tegen Alistair Overeem, die onlangs een contract tekende bij Glory.

De grote kickboksorganisatie heeft voor begin volgend jaar opnieuw een groot gala in Arnhem gepland. Mogelijk had het dan weer tot een duel tussen Verhoeven en Hari kunnen komen, maar na de nederlaag van de Amsterdamse Marokkaan in Ahoy lijkt dat uitgesloten.

Bekijk hieronder het gesprek met Badr Hari in aanloop naar Glory 78:

Verandering was hard nodig voor Badr Hari; 'Er moest écht iets gebeuren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl