Manuel Locatelli viert zijn goal tegen Torino

Juventus zwoegend naar vierde zege op rij in stadsderby tegen Torino

Door een late goal van Manuel Locatelli heeft Juventus zijn vierde zege op rij geboekt, bij Torino. Na de 3-2 zege bij Spezia en de 3-2 overwinning op Sampdoria in de Serie A en de 1-0 overwinning op Chelsea in de Champions League werd het 0-1 in de Derby della Mole in Turijn.

Groots was het niet wat Juventus liet zien. Het begin was nog wel aardig, met twee wilde schoten van Weston McKennie, maar daarna was Torino tot de rust beter.

Matchwinner Locatelli

Keeper Wojciech Szczesny redde bij een kiezelharde uithaal van Torino-aanvoerder Rolando Mandragora. Na rust bleef het spel van Juve stroef, maar de ploeg had wel het initiatief en kreeg kansen via Alex Sandro (kopbal van dichtbij), invaller Juan Cuadrado (afstandsschot) en Manuel Locatelli (hard schot over het doel).

Locatelli maakte na een sterk EK met Italië in augustus de overstap van Sassuolo naar Juventus. Afgelopen weekend was hij tegen Sampdoria al trefzeker en tegen Torino werd hij vier minuten voor tijd matchwinner. Hij plaatste de bal vier minuten voor tijd keurig in de hoek.

Weer een basisplaats voor De Ligt

Matthijs de Ligt had zijn vierde opeenvolgende basisplaats bij Juve en hield met zijn verdediging voor de tweede opeenvolgende keer de nul. Hij stond met aanvoerder Giorgio Chiellini in het hart van de verdediging. Leonardo Bonucci zat op de bank.

• AFP
    Matthijs de Ligt (l) en Giorgio Chiellini (r)
  • AFP
    Matthijs de Ligt (l) en Rolando Mandragora van Torino (r)

De derde zege van het Serie A-seizoen levert Juventus, dat begon met twee nederlagen en twee keer een gelijkspel, voorlopig de achtte plaats plaats op.

Dzeko helpt Inter langs Sassuolo

Internazionale bleef ook in zijn zevende duel ongeslagen. De regerend kampioen boog bij Sassuolo een 1-0 achterstand na rust om in een 2-1 zege. Koploper Napoli gaat zondag op bezoek bij Fiorentina.

Edin Dzeko

Domenico Berardi zette Sassuolo uit een penalty op voorsprong. Daarna misten Nicolò Barella en Ivan Perisic kansen en aan de overkant tikte Samir Handanovic een volley van Berardi over de lat. Pal voor rust kopte Stefan de Vrij te zacht terug en voorkwam Handanovic de 2-0.

Een offensief van Sassuolo na de pauze leverde drie grote kansen op, maar geen goals. Inter-coach Simone Inzaghi bracht vier verse krachten, van wie Edin Dzeko binnen een minuut raak kopte. Even later ging Dzeko na een lichte duw van doelman Andrea Consigli neer en benutte Lautaro Martínez de beslissende penalty.