Cristiano Ronaldo viert zijn winnende treffer

Uitblinker Danjuma buigt met Villarreal in slotminuut voor Ronaldo en United

Dankzij Cristiano Ronaldo - wie anders - heeft Machester United in groep F van de Champions League ternauwernood nieuw puntenverlies voorkomen.

Na de nederlaag tegen Young Boys hadden The Red Devils in eigen huis grote moeite met Villarreal, maar in de extra tijd schoot de Portugese sterspeler zijn ploeg toch nog naar de overwinning: 2-1.

Record Ronaldo

Ronaldo speelde tegen Villarreal zijn 178ste wedstrijd in de Champions League. Een record. Niemand speelde ooit meer duels. De Spanjaard Iker Casillas stond namens Real Madrid en FC Porto 177 keer in het doel in de Champions League.

Op Old Trafford was het, onder leiding van Arnaut Danjuma, Villarreal dat de betere ploeg was en de kansen creëerde. De Nederlandse buitenspeler in Spaanse dienst was een van de uitblinkers en zette tot twee keer toe doelman David de Gea aan het werk, maar hij wist niet te scoren.

Arnaut Danjuma in duel met Diogo Dalot

In de tweede helft werd het goede spel van Villarreal beloond, toen Danjuma met een knappe assist Paco Alcácer bediende voor de 0-1. Met een wonderschone volley schoot Alex Telles de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

In de vijfde minuut van de extra tijd verpestte Ronaldo het goede gevoel van Danjuma en Villarreal. Ronaldo kreeg de bal in een lastige hoek voor zijn voeten en bekroonde zijn jubileumwedstrijd met een doelpunt door hard raak te schieten.

Atalanta Bergamo

Eerder op de avond won Atalanta Bergamo in dezelfde groep op eigen veld met 1-0 van Young Boys. Matteo Pessina kwam in Bergamo na ruim een uur tot scoren tegen de Zwitserse formatie.

De uitslagen en stand in groep F

Bij de thuisclub speelde middenvelder Marten de Roon de hele wedstrijd. Teun Koopmeiners mocht in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog even invallen.

De Ligt tegen Ziyech

Juventus heeft de topper in groep H tegen Chelsea met 1-0 gewonnen. Met Matthijs de Ligt (Juventus) en Hakim Ziyech (Chelsea) in de basis was het in Turijn aanvankelijk vooral een tactisch steekspel.

Na elf seconden in de tweede helft was er wel spektakel. De diep gestuurde Frederico Chiesa schoot uit een moeilijke hoek knap de bal achter doelman Édouard Mendy. Het was genoeg voor de winst.

In Sint-Petersbrug won Zenit gemakkelijk met 4-0 van Malmö.

Chelsea staat tweede in groep H dankzij het betere onderlinge resultaat ten opzichte van FC Zenit

Trainer Mark van Bommel leek met Wolfsburg lang op weg naar een 1-0 overwinning op Sevilla. Het zou de eerste overwinning in de Champions League betekenen voor Van Bommel als trainer, maar het werd 1-1.

Vlak voor tijd kregen de Duitsers een bijzonder makkelijk gegeven penalty tegen. Het zorgde ervoor dan Josuha Guilavogui met rood kon vertrekken en Ivan Rakitic van elf meter raak kon schieten. In de blessuretijd ontsnapte Wolfsburg nog aan een nederlaag, toen Sevilla de paal raakte.

In dezelfde groep won RB Salzburg met 2-1 van Lille.