1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Coach stuntploeg Sheriff: 'Blij dat we het ongelijk van Dirk Kuijt bewijzen'

Sheriff-trainer Vernydoeb haalt uit naar Dirk Kuijt

De Champions League-campagne van FC Sheriff kan na twee wedstrijden al niet meer stuk. De ploeg uit de afvallige Moldavische provincie Transnistrië kreeg dinsdagavond Estadio Santiago Bernabéu stil door Real Madrid met 2-1 te verslaan.

Twee weken geleden luisterde Sheriff zijn debuut in de Champions League al op met een verrassende overwinning op Sjachtar Donetsk. Met zes punten uit twee wedstrijden staat de ploeg glansrijk bovenaan in groep D.

'Blij met het ongelijk van Kuijt'

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Real Madrid refereerde de trainer van Sheriff, de Oekraïner Joeri Vernydoeb, aan een uitspraak die Dirk Kuijt had gedaan toen zijn ploeg zich had gekwalificeerd voor de Champions League.

"Het was de grote speler Dirk Kuijt die zei dat ploegen als Sheriff niets op dit niveau te zoeken hebben", aldus Vernydoeb. "Ik ben erg blij dat we zijn ongelijk hebben bewezen."

NOS
De uitslagen en stand in groep D

Maar toch, er zullen er meer mensen zijn geweest die de Moldavische ploeg weinig kansen hadden toegedicht. De selectie van Sheriff, die grotendeels bestaat uit buitenlandse voetballers, heeft een geschatte marktwaarde van zo'n 12 miljoen euro, veruit de laagste in de Champions League dit seizoen.

De selectie van Real Madrid vertegenwoordigt met bijna 800 miljoen euro een veelvoud van dat bedrag. De meest waardevolle van speler Sheriff is de Colombiaanse aanvaller Frank Castañeda, met een waarde van 1 miljoen euro. Alleen de reservekeeper van Real is al het drievoudige waard.

AFP
Dimitrios Kolovos en keeper Giorgos Athanasiadis vieren feest op het veld van Real Madrid

De duurste aanwinst van Sheriff dit seizoen is de Griekse doelman Georgios Athanasiadis. De club maakte voor hem 250.000 euro over aan AEK Athene. Daar zullen ze geen spijt van hebben gekregen, want Athanasiadis had met een aantal goede reddingen een groot aandeel in de zege gisteravond en verdiende zo zijn transferbedrag alweer terug.

Ook voor Sebastien Thill was het een droomavond. Letterlijk. Hij maakte in de negentigste minuut met een heerlijk afstandsschot de winnende goal en werd daarmee de eerste Luxemburger ooit die scoorde in de Champions League.

Op zijn kuit heeft Thill een tatoeage van zichzelf scorend in het toernooi, een droom die hij had als kind.

Dat zijn schot pas het derde schot op doel van Sheriff in totaal was, tegenover elf van Real Madrid, maakt trainer Vernydoeb niet veel uit. "We weten dat we verdedigend moeten spelen, maar hebben op een slimme manier gecounterd. Het is een sprookje dat we hier winnen. Ik ben erg trots op mijn jongens."

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti was het deels met zijn collega eens. "Sheriff heeft goed verdedigd. Ze stonden heel compact. Wij verliezen de wedstrijd op een aantal details. Ook hebben we op een paar momenten pech gehad. We hebben veel kansen gecreëerd maar hadden scherper moeten zijn in de afronding."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl