Locatelli wordt gefeliciteerd na zijn treffer ANP

Juventus lijkt na een stroeve competitiestart weer wat kleur op de wangen te krijgen. Na de midweekse zege op Spezia (3-2) werd dit keer Sampdoria met dezelfde cijfers verslagen.

Toch kreeg Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, een tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Paulo Dybala verliet na 22 minuten in tranen het veld met een spierblessure.

Dybala had nog wel de score geopend met een schot van buiten de zestien, maar moest even later dus noodgedwongen worden vervangen.

Dybala verlaat in tranen het veld Pro Shots

Vlak voor rust benutte Leonardo Bonucci een penalty. Ex-VVV'er Maya Yoshida deed razendsnel wat terug met een rake kopbal uit een korte corner.

In de tweede helft zorgde Manuel Locatelli na slecht uitverdedigen aan de kant van Sampdoria voor 3-1. Antonio Candreva maakte het in de slotfase nog even spannend, maar Juventus hield stand. Bij Sampdoria ontbrak Mo Ihattaren overigens nog altijd.

Middenmoot

De club uit Turijn nestelde zich met de zege in de middenmoot van de Serie A. De ploeg van Massimiliano Allegri begon slecht aan het seizoen, na het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Manchester United. Juventus heeft nu twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren in de Serie A.

Woensdag ontvangt Juventus in de Champions League titelhouder Chelsea.

Stand Serie A NOS

STER reclame