José Mourinho na de nederlaag

Napoli herovert koppositie, Lazio wint Romeinse derby van Karsdorp en Mourinho

Napoli heeft de koppositie in de Serie A heroverd na een makkelijke 2-0 zege op Cagliari. Eerder op zondagavond won Lazio de Derby della Capitale tegen José Mourinho's AS Roma in een spektakelstuk met 3-2.

Lazio stond al na twintig minuten op 2-0 tegen AS Roma, waar oud-Feyenoorder Rick Karsdorp in de basis startte. Sergej Milinkovic-Savic was eerder bij de bal dan keeper Rui Patricio en kopte hard raak.

Bijzonder doelpunt Pedro

Pedro schoof de bal even later uit een messcherpe counter in de uiterste hoek. Met zijn doelpunt schaarde de aanvaller zich in een mooi rijtje. Hij is nu na Arne Selmonsson en Aleksandar Kolarov de derde speler in de Romeinse derby die voor beide clubs heeft gescoord.

Pedro viert zijn doelpunt tegen AS Roma

Vlak voor rust bracht Roger Ibanez Roma met een bekeken kopbal terug in de wedstrijd. Felipe Anderson zorgde na ruim een uur spelen weer voor een marge van twee. De 3-1 viel net als de 2-0 na een counter uit het boekje. Ciro Immobile speelde de hoofdrol door eerst twee man en daarna Patricio te laten spartelen.

Nicolò Zaniolo versierde nog een penalty die door Jordan Veretout werd benut, maar mede dankzij sterk optreden van doelman Pepe Reina kon Roma een nederlaag niet voorkomen.

Uitblinker Osimhen

Napoli beleefde een gemakkelijke avond thuis tegen Cagliari, waar Kevin Strootman in de basis stond. Uitblinker Victor Osimhen opende na elf minuten al de score.

In de tweede helft had Osimhen ook een belangrijke bijdrage bij de 2-0. De spits werd in het strafschopgebied door Diego Godin neergelegd en de scheidsrechter gaf terecht een penalty. Die werd feilloos ingeschoten door aanvoerder en clubicoon Lorenzo Insigne.

De ploeg van Luciano Spalletti is na zes wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies.