Matus Bero

Stade Rennais voorkomt in Arnhem perfecte Europese week voor Nederlandse clubs

Na Ajax, PSV, AZ en Feyenoord leek ook Vitesse donderdag op weg naar een zege in Europees verband. Maar in de tweede helft van het Conference League-duel in Arnhem was Stade Rennais, zelfs met tien man, te sterk: 1-2.

Van enige schroom bij Vitesse was geen sprake tegen de club uit Rennes, vorig seizoen nog zesde in de Franse competitie. Loïs Openda was al dicht bij de 1-0 geweest met een kopbal en Eli Dasa met een schot, toen Maximilian Wittek met een prachtig wreefschot scoorde.

Vitesse viert de 1-0 van Maximilian Wittek

Serhou Guirassy, voor rust gevaarlijk met een inzet van dichtbij, maakte er in de 54ste minuut vanaf de penaltystip 1-1 van na een charge van Vitesse-doelman Markus Schubert op Loum Tchaouna.

En Rennais, de huidige nummer 13 van de hoogste Franse competitie, ging door. Invaller Kamaldeen Sulemana schoot halverwege de tweede helft op de paal, maar na zeventig minuten vond hij wel het net na een misser van Dasa: 1-2. Wat Vitesse daarna ook probeerde, zelfs met elf tegen tien na de tweede gele kaart van Loic Bade - het mocht niet meer baten.

Letsch is boos: 'Ik hoop dat de scheidsrechter de beelden zelf ook terugkijkt'

Spurs

Tottenham Hotspur nam de leiding in Groep G door een 5-1 zege op Mura, de club waarvan Vitesse in de eerste speelronde nog won. Op 21 oktober komen de Londenaren op bezoek in Arnhem.