Karlsson en Wijndal vieren de 1-0

AZ rekent na stroeve start af met Jablonec in Conference League

AZ heeft de tweede groepswedstrijd in de Conference League gewonnen van Jablonec. In Alkmaar was de thuisploeg de Tsjechen met 1-0 de baas, waardoor de club aan kop gaat in groep D.

Jordy Clasie keerde na zijn eredivisieschorsing terug in de basis bij AZ, dat beroerd begon aan het duel. De Tsjechen creëerden in de eerste helft twee aardige mogelijkheden via Tomas Cvancara en Vaclav, terwijl de Alkmaarders de grootste moeite hadden om onder de druk van Jablonec uit te voetballen en nauwelijks over de middenlijn kwamen.

Vlak voor rust lukte dat eindelijk wel een keer, wat leidde tot een eerste kans voor Albert Gudmundsson. De IJslander van AZ stuitte echter op de Tsjechische keeper.

Na de rust kwam AZ wat beter uit de startblokken; de eerste goedlopende Alkmaarse aanval leverde in de 52ste minuut een treffer op. Op aangeven van Owen Wijndal werkte Gudmundsson de bal bij de tweede paal dit keer wel tegen de touwen.

Bijna een eigen doelpunt

Met de voorsprong op zak kreeg AZ meer ruimte en kansen, maar de ploeg kwam ook nog een keer goed weg. Verdediger Pantelis Hatzidiakos raakte een Tsjechische voorzet totaal verkeerd, waarna de bal op de lat van zijn eigen doel belandde en Jablonec de rebound niet benutte.

Gudmundsson was daarna nog dicht bij de 2-0, maar zijn harde schot spatte uiteen op de lat.

Dani de Wit na de 1-0 voor AZ

AZ begon twee weken geleden aan de groepsfase van de Conference League met een gelijkspel tegen het Deense Randers (2-2). Jablonec won met 1-0 van het Roemeense Cluj.