Bekijk de samenvatting van AZ- Go Ahead Eagles Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft AZ tegen Go Ahead Eagles eindelijk weer drie punten gepakt. Door een eclatante 5-0 zege verlaten de Alkmaarders bovendien de gevarenzone in de eredivisie.

De stemming was na de verliespartijen tegen PSV, Heracles Almelo en FC Twente er niet beter op geworden in Alkmaar. En dat had ook persoonlijke consequenties.

Letschert afwezig

Timo Letschert, die tegen Twente gruwelijk de fout inging en werd gewisseld, ontbrak vandaag namelijk wegens disciplinaire redenen. Trainer Pascal Jansen bestrafte hem, omdat hij op eigen gelegenheid het stadion in Enschede had verlaten.

Met vervanger Pantelis Hadzidiakos in de ploeg begon AZ sterk aan het treffen met de Deventenaren. Jesper Karlsson schoot op aangeven van Evangelos Pavlidis raak.

Jesper Karlsson viert zijn vroege treffer voor AZ tegen Go Ahead Eagles Pro Shots

Het wachten was op een tweede treffer, nadat Marc Cardona een kopkans had gemist namens Go Ahead Eagles.

AZ'er Albert Gudmundsson trof de paal, maar dat bleek uitstel van executie. Dani de Wit kopte na bijna een halfuur de bal in het net uit een voorzet van Yukinari Sugawara.

De Wit en Karlsson lieten voor rust mogelijkheden onbenut, maar in de tweede helft werd de score alsnog opgevoerd.

AZ jubelt na bevrijdende zege, Go Ahead Eagles 'was niet fris genoeg' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Karlsson benutte een penalty na een overtreding van keeper Warner Hahn op invaller Haakon Evjen, de eveneens ingevallen Zakaria Aboukhlal maakte de 4-0 en de mooiste van de middag kwam op naam van Tijani Reijnders (afstandsschot).

Vermeldenswaardig was nog de entree van Sam Beukema, die minuten mocht maken tegen de ploeg waarmee hij afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau.

Statistieken AZ - Go Ahead Eagles

STER reclame