ANP

Oussama Tannane ontbreekt in de selectie van Vitesse voor het duel met Stade Rennais in de Conference League van donderdagavond. De middenvelder is uit de selectie gezet en zal in ieder geval voor de komende twee wedstrijden niet terugkeren.

Het botert al langer niet tussen de linkspoot en trainer Thomas Letsch. Aanvankelijk wilde Tannane (27) deze zomer vertrekken, maar die transfer kwam er nooit. Het zette de verhoudingen op scherp tussen de trainer en speler.

Houding

Afgelopen zaterdag bleef de Marokkaans international negentig minuten op de bank, de jonge Daan Huisman (uit eigen opleiding van de Arnhemse club) kreeg de voorkeur in de basis.

Vitesse-trainer over verbanning Tannane: 'Was niet blij met zijn houding'

Letsch liet dinsdag weten dat de houding van Tannane hem niet aanstaat. "Hij deed niets bijzonders. Het is eigenlijk met elke speler hetzelfde. Soms sta je in de basis, soms niet. Dat hoort bij het voetbal. Tegen Mura en FC Twente stond hij in de basis en tegen Groningen en Fortuna Sittard niet."

"Daar kun je vervolgens op twee manieren mee omgaan en ik was niet blij met zijn reactie. Met zijn houding. En dat is de reden (dat hij niet bij de selectie zit, red.)."

Feyenoord

Tannane mist niet alleen de wedstrijd met Stade Rennais van donderdag, ook ontbreekt hij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord aankomende zondag in de eredivisie.

STER reclame