Ibrahimovic laat zich weer gelden, landskampioen Inter verspeelt punten

AC Milan heeft goede zaken gedaan in de Serie A. De ploeg won de topper tegen Lazio met 2-0 en omdat stadgenoot Inter met 2-2 gelijkspeelde tegen Sampdoria, gaat Milan nu aan kopt met Napoli, dat van Juventus won.

Milan domineerde maar moest tot de rust wachten op de beloning. Een een-tweetje tussen Rafael Leão en Ante Rebic was raak. Milan kreeg op slag van rust nog een strafschop maar Franck Kessie raakte slechts de lat.

Zlatan maakt rentree

In de zestigste minuut kwam Zlatan Ibrahimovic het veld in. De vedette had slechts twee minuten nodig om zijn ploeg naar de zege te schieten. Op aangeven van Rebic kon Ibrahimovic de bal rustig intikken.

De Zweed is terug van een langslepende knieblessure, waardoor hij ook het EK miste afgelopen zomer. Ook het begin van het seizoen moest de 39-jarige voetballer aan zich voorbij laten gaan,

Het was voor Ibrahimovic zijn 148ste treffer in de Serie A. Met zijn 39 jaar, 11 maanden en 9 dagen lost hij de Portugees Bruno Alves af als oudste buitenlandse doelpuntenmaker in de Italiaanse competitie.

AS Roma pakte door een late treffer van Stephan El Shaarawy de winst op Sassuolo (2-1) en gaat daarmee samen met Milan en Napoli aan de leiding in de Serie A.

Inter speelt gelijk

Eerder op de dag liet Internazionale voor het eerst dit seizoen punten liggen. De ploeg van trainer Simone Inzaghi, met verdediger Stefan de Vrij de hele wedstrijd in het veld, moest in Genua tegen Sampdoria genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2.

Vreugde bij de spelers van Sampdoria

De regerend landskampioen nam tot twee keer toe de leiding, maar de thuisploeg kwam steeds terug. Bij Sampdoria bleef Mohamed Ihattaren op de bank zitten. Juventus nam de 19-jarige Utrechter onlangs over van PSV en verhuurde hem direct aan Sampdoria.

Inter was het seizoen begonnen met overwinningen op Genoa (4-0) en Hellas Verona (1-3). De landskampioen ontvangt woensdag Real Madrid bij de start van de Champions League.