Zlatan Ibrahimovic AFP

Zlatan Ibrahimovic zal komende zomer toch niet actief zijn op het Europees kampioenschap. De Zweedse spits heeft bondscoach Janne Andersson laten weten niet op tijd fit te zijn voor het toernooi.

Ibrahimovic, die in maart bekendmaakte na vijf jaar afwezigheid zijn rentree te maken bij de nationale ploeg, raakte zondag geblesseerd aan zijn knie in het duel met Juventus. In eerste instantie leek er weinig aan de hand en verwachtte AC Milan in het laatste competitieduel met Atalanta te kunnen beschikken over de lange spits.

Na onderzoek bleek echter dat de Zweed zo'n zes weken nodig zal hebben voor zijn herstel. "Vandaag heeft Zlatan de bondscoach geïnformeerd dat zijn blessure hem ervan weerhoudt deel te nemen aan de Europese kampioenschappen deze zomer", zo liet de Zweedse voetbalbond zaterdag weten.

Het EK in Europa zou het vijfde Europese eindtoernooi worden voor Ibrahimovic, na de EK's van 2004, 2008, 2012 en 2016. Hij kwam ook in actie op het WK van 2006 en heeft 118 interlands achter zijn naam.

Voor Zweden begint het EK op maandag 14 juni met een wedstrijd tegen Spanje in Sevilla. Slowakije en Polen zijn de andere landen in de groep.

STER reclame