Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen
NOS Sportβ€’

Van Gerwen/Van Duijvenbode na stroef begin simpel door op World Cup of Darts

Nederland heeft met speels gemak de tweede ronde van de World Cup of Darts bereikt. Bij de landenwedstrijd in het Duitse Jena wonnen Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode met 5-1 van Denemarken.

De eerste ronde bij de World Cup of Darts is een gevaarlijke, gezien het korte format. De eerste die in de koppelpartij vijf legs wint, gaat door. Na een stroeve start en 1-0 achterstand tegen de relatief onbekende Andreas Toft JΓΈrgensen en Niels HeinsΓΈe raakte Nederland niet in paniek.

Michael van Gerwen

'Mighty Mike', de nummer drie van de wereldranglijst, en 'Aubergenius', nummer 21, gaven iets gas bij en wonnen vervolgens vijf legs op rij. In de volgende ronde wacht het Singapore van de 67-jarige dartslegende Paul Lim en zijn kompaan Harith Lim.

Vanaf de tweede ronde worden er twee singles gespeeld. Bij een 1-1 stand volgt een koppelpartij.

Nederland (en Van Barneveld) viervoudig winnaar

Nederland won de World Cup of Darts vier keer. Co StompΓ© en Raymond van Barneveld waren in 2010 de eersten die namens Nederland de beker in de lucht mochten houden.

Met Van Gerwen als partner won Van Barneveld de trofee daarna nog drie keer: in 2014, 2017 en 2018. Vorig jaar waren de kwartfinales het eindstation voor het duo Van Gerwen/Danny Noppert.

De winnaar van 2021 mag ruim 40.000 euro per speler bijschrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl