Pro Shots
NOS Sport

Dartswereld geschokt na overlijden Anderson (33): 'Meest geliefde darter van circuit'

De Australische darter Kyle Anderson is op 33-jarige leeftijd overleden, zo meldt zijn management.

De Professional Darts Players Association bevestigde het overlijden van de nummer 45 van de wereld: "Zo verdrietig om wakker te worden met het nieuws vandaag dat Kyle Anderson is overleden, onze oprechte deelneming aan al zijn familie en vrienden. Hij zal gemist worden."

Anderson kampte met depressies en leed aan diabetes. Over de doodsoorzaak is voorlopig nog niks bekend, maar op 10 augustus deelde hij nog wel een foto vanuit het ziekenhuis.

NOS
Kyle Anderson liet twee weken geleden voor het laatste iets van zich horen op Instagram

Eerder dit jaar leverde Anderson zijn PDC Tourkaart in vanwege de geboorte van zijn tweede zoon. Hij koos ervoor bij zijn gezin in Australië te blijven wonen en voorlopig alleen in eigen land wedstrijden te gooien.

Anderson deed zeven keer mee aan het WK van de PDC en is een van de negen darters in de geschiedenis van de sport die een 9-darter gooiden op het WK. Hij slaagde daar in 2014 in. In 2019 haalde de Australiër de derde ronde, zijn beste prestatie op een WK.

"Een geweldige man en altijd leuk om bij te zijn. Gecondoleerd. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld en hij was een fantastische speler. Een aanwinst voor het darts. Rust zacht maat," twitterde Michael van Gerwen.

"By far de meest geliefde darter van het circuit"

Raymond van Barneveld herinnert Anderson als een lieve jongen waarmee je altijd kon lachen. "Hij leefde helaas wel erg ongezond en hij had net als ik diabetes."

Volgens Ron Meulenkamp was Anderson "by far de meest geliefde darter van het circuit". "Hij was altijd vrolijk en maakte altijd grapjes. Hij kon je een compliment geven en in dezelfde hap adem je helemaal tot de grond afbranden. Een voorbeeld voor velen."

Ook veel andere collega's, onder wie zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, betuigden hun deelneming met het overlijden van Anderson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl