NOS Sport

Djokovic blijft bij US Open op grand slam-koers, maar kent wel schrikmoment

Djokovic in vier sets langs taaie Nishikori

Novak Djokovic is bij de US Open voor de veertiende keer doorgedrongen tot de achtste finales. De Servische nummer één van de wereld, die in 2006 voor het laatst niet verder kwam dan de derde ronde in New York, won in vier sets van Kei Nishikori: 6-7 (4), 6-3, 6-3, 6-2.

Zeven jaar geleden haalde Nishikori in New York, ten koste van Djokovic, zijn enige grandslamfinale en die verloor de Japanse tennisser. Bij de Olympische Spelen in Tokio overklaste Djokovic hem in de kwartfinales (6-2, 6-0), maar de Serviër beleefde nu een wat stroeve start.

Snel spel

"Hij heeft me echt verrast vandaag met zijn snelle spel", zei Djokovic, die voor de tweede keer dit toernooi setverlies leed. "Na de eerste set werd het weliswaar 6-3, 6-3, 6-2, maar het waren maar een paar punten die het verschil maakten. Ik wil hem feliciteren met zijn goede spel."

Djokovic repareerde een vroege break, maar was in de tiebreak even niet bij de les en dat kostte hem de eerste set. Hij kende daarna amper problemen meer en benutte zijn derde matchpoint.

Djokovic wil de komende twee weken bij de US Open het ultieme in de tennissport realiseren: het voltooien van een grand slam, oftewel in één kalenderjaar de beste zijn bij de vier meest prestigieuze toernooien die het tennis kent.

Na de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon kan de 34-jarige Serviër in New York ook het vierde grandslamtoernooi van 2021 winnen. In 1969 wist voor het laatst een tennisser dat bij de mannen klaar te spelen: Rod Laver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl