Bianca Andreescu juicht na het winnen van haar partij tegen Greet Minnen
NOS Sport

Na veel blessureleed bloeit oud-winnares Andreescu weer op bij US Open

Bianca Andreescu heeft bij de US Open met speels gemak de achtste finales bereikt. De Canadese nummer zeven van de wereld won met 6-1, 6-1 van Greet Minnen uit België.

De 21-jarige Andreescu won in 2019 de US Open, kreeg daarna te maken met veel blessureleed en reikte mede daardoor bij haar overige zes grandslamdeelnames nooit verder dan de tweede ronde (drie keer).

De Canadese tennisster won in de eerste set tegen de 24-jarige Minnen drie van haar vier servicegames op love, ondervond daarna iets meer weerstand (drie breakpoints), maar stelde na ruim een uur de zege op haar tweede matchpoint veilig.

Minnen stond voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Sakkari schakelt Kvitová uit

Maria Sakkari drong voor het tweede jaar op rij door tot de achtste finales in New York. De Griekse tennisster, die dit jaar op Roland Garros halvefinaliste was, won met 6-4, 6-3 van tweevoudig Wimbledon-kampioene Petra Kvitová uit Tsjechië.

Maria Sakkari zwaait naar het publiek in New York

In april had de 31-jarige Kvitová op het gravel van Stuttgart nog gewonnen van Sakkari, maar de vijf jaar jongere Griekse speelster troefde haar nu op alle fronten af.

De Tsjechische liet weliswaar soms aardige winners noteren, maar het grote aantal onnodige fouten (34 tegen 16 van Sakkari) deed haar de das om. Kvitová deed voor de veertiende keer mee aan de US Open en was daar twee keer (2015 en 2017) kwartfinaliste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl