NOS Sport

Osaka verliest in derde ronde van 18-jarige Canadese en overweegt tennispauze

Titelhoudster Osaka verliest op US Open van 18-jarige Fernandez

Naomi Osaka is in de derde ronde van de US Open verrassend uitgeschakeld. De tweevoudig winnares verloor met 7-5, 6-7 (2), 4-6 van de 18-jarige Leylah Fernandez. De Japanse titelhoudster is de eerste speelster uit de mondiale top-10 die wordt uitgeschakeld op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

De Canadese Fernandez (WTA-73) speelde onbevangen en overleefde in de eerste game een breakpoint. Ze kwam daarna tot 5-5 niet in de problemen. Na twee lovegames had ze echter opeens de set verloren. Ook in de tweede set leek het op 5-5 mis te gaan voor Fernandez, maar nu brak ze meteen terug en was ze Osaka de baas in de tiebreak.

De 23-jarige Osaka was het daarna helemaal kwijt, stapelde fout op fout en leverde in de derde set meteen haar opslag in. Fernandez bleef strooien met machtige klappen en prachtige dropshots en gaf de marge niet meer uit handen.

De 18-jarige Leylah Fernandez juicht

"Ik wilde liever wat langer dan een uur op de baan staan en jullie nog een showtje geven", zei Fernandez na afloop zelfverzekerd. De tiener bereikt voor het eerst in haar prille carrière de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Daarin neemt ze het op tegen de Duitse Angelique Kerber, die in 2016 de US Open won.

Niet gelukkig

Op de persconferentie na afloop zei Osaka dat ze overweegt een pauze in te lassen in haar tenniscarrière. "Als ik win, voel ik me niet zozeer gelukkig als wel opgelucht. En als ik verlies, voel ik me heel verdrietig. Ik denk niet dat dat normaal is."

Emotionele Osaka: 'Zit op het punt dat ik niet weet wat ik wil'

De Japanse kampt al enige tijd met mentale problemen. Ze trok zich na haar eerste partij terug van Roland Garros, sloeg Wimbledon over en sneuvelde op de Olympische Spelen al in de derde ronde.

"Ik ben nu op het punt beland waarop ik moet zien uit te vinden wat ik wil doen en ik heb echt geen idee wanneer ik m'n volgende tenniswedstrijd zal spelen", zei ze, waarna ze in huilen uitbarstte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl