Ashleigh Barty
NOS Sport

Barty schuift Deens talent Tauson opzij en bereikt derde ronde US Open

De Australische Ashleigh Barty heeft op de US Open de derde ronde bereikt ten koste van Clara Tauson. De als nummer één geplaatste Barty versloeg het 18-jarige Deense talent met 6-1, 7-5.

De eerste opslaggame van Tauson was nog wel boeiend. De Deense slaagde er tot groot vermaak van het pubiek in liefst negen breakpoints weg te werken. Op het tiende moest ze alsnog capituleren.

Schroom

In de tweede set wierp ze alle schroom van zich af en ging ze vol voor de winners. Tauson kwam ook twee keer terug van een break achterstand, maar de tweede opslag van de Deense liet veel te wensen over.

Tauson schreef in 2019 als juniore de Australian Open open op haar naam en in juli won ze het WTA-toernooi van Lyon.

Iga Swiatek

Iga Swiatek had een zware kluif aan Fiona Ferro. De Poolse (als zevende geplaatst) stond tegen de Française (WTA-74) aan de rand van de afgrond, maar stapte na twee uur toch juichend van de baan: 3-6,7-6 (3),6-0.

Ferro brak de nerveus ogende Poolse al vroeg, leverde zelf meteen ook weer haar service in en profiteerde aan het einde van de set van geklungel van Swiatek. In de tweede set kwam Ferro met 2-0 voor, maar de set draaide uit op een tiebreak en daarin toonde Swiatek de meeste lef, vooral met gewaagde dropshots.

De Poolse, die vorig jaar Roland Garros won, putte een hoop zelfvertrouwen uit de setwinst ging daarna vol voor elke bal en gunde Ferro nog maar zeven punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl