Stefanos Tsitsipas juicht na het winnen van zijn partij tegen Adrian Mannarino
NOS Sport

Weer boegeroep voor Tsitsipas na lange toiletpauze: 'Ik houd me netjes aan de regels'

Met een persoonlijk record van 27 aces heeft Stefanos Tsitsipas de derde ronde bereikt van de US Open. De Griekse tennisser won in vier sets van Adrian Mannarino uit Frankrijk: 6-3, 6-4, 6-7 (4), 6-0. En net als in zijn partij tegen Andy Murray nam Tsitsipas een toiletpauze van ruim zeven minuten na het verliezen van de derde set.

Dat doet hij tot ergernis van veel andere spelers wel vaker. Het leverde de 23-jarige Tsitsipas, die als derde is geplaatst op de US Open, boegeroep op van het Amerikaanse publiek toen hij de baan weer opkwam.

Na afloop van de wedstrijd tegen Mannarino vertelde de Griekse tennisser dat hij niets verkeerd doet. In de regels staat namelijk dat tennissers een "redelijk" aantal minuten mogen nemen voor een toiletbezoek. "Er staat nergens hoe lang een toiletpauze moet duren", aldus Tsitsipas.

Tsitsipas begrijpt niets van kritiek op lange pauzes: 'Toiletbezoek is een noodzaak'

"Als ik een regel zou overtreden, ben ik schuldig", vertelde Tsitsipas. "Maar als ik me netjes aan de regels houd, wat is dan het probleem? Na die derde set was ik zo bezweet dat ik me even wilde opfrissen. Volgens mij doe ik niets verkeerd. Soms heb je gewoon even een korte pauze nodig."

Regels

Murray was maandag furieus over het gedrag van Tsitsipas. "Wat doet hij daar allemaal? Dit is gewoon valsspelen!", foeterde Murray op de baan na zijn verloren partij tegen de Griek. En na afloop: "Ik koelde gewoon helemaal af. Hij is gewoon een lachertje. Ik heb mijn respect voor hem verloren."

Murray kon het overigens niet laten om via sociale media zijn reactie te geven op het boegeroep van het Amerikaanse publiek.

Mannarino vroeg tijdens de pauze om wat ballen om toch warm te blijven in aanloop naar de vierde set en reageerde na afloop totaal anders dan Murray.

"Tsitsipas deed niets verkeerd, want de regels zijn nu eenmaal zo. Maar, ik denk wel dat de regel dan verkeerd is, want het is gewoon niet prettig als de wedstrijd zo lang stilligt."

Adrian Mannarino tijdens de wedstrijd tegen Stefan Tsitsipas

Over het boegeroep van de fans was Tsitsipas duidelijk. "Ik heb niets tegen de fans, maar sommige mensen snappen het niet. Ze hebben niet op hoog niveau getennist en dan weet je niet hoe moeilijk het is wat wij doen op de baan."

Tsitsipas was overigens voor de toiletpauze al goed op dreef. Hij won in de eerste set alle punten in zijn eigen servicegames, sloeg een persoonlijk record van 27 aces en 53 winners in totaal. In de volgende ronde treft hij Carlos Alcaraz uit Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl