NOS Nieuws

Wekdienst 8/7: Stemming over geld kinderen toeslagenaffaire • Staking kinderopvang

Goedemorgen! De Tweede Kamer stemt over compensatie voor kinderen in toeslagenaffaire. Ook staken medewerkers in de kinderopvang en is het onderzoek naar de aanslag op Peter R. de Vries nog in volle gang.

Vanochtend droog en geregeld zon. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 21 tot 24 graden en geleidelijk ontstaan er enkele buien met kans op onweer. Vrijdag blijft het meest droog, maar in het weekend is het opnieuw licht onbestendig met in de middag enkele buien. Aan de temperatuur verandert weinig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het onderzoek naar de aanslag op Peter R. de Vries is in volle gang. De verslaggever vecht nog steeds voor zijn leven. Het laatste nieuws over de aanslag lees je op onze site.
  • Op verschillende plekken in het land staken medewerkers in de kinderopvang. Vakbond FNV, die de staking organiseert, vindt de werkdruk in de sector te hoog.
  • De Tweede Kamer stemt over de compensatie voor kinderen van slachtoffers van de toeslagenaffaire. De stemming staat aan het begin van de middag op de planning.
  • Ook vergadert de Tweede Kamer voorlopig voor het laatst op het Binnenhof, vanwege de renovatie. Na het zomerreces verplaatst het parlement voor zeker 5,5 jaar naar het oude ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Wat heb je gemist?

Het aanvankelijke enthousiasme over het openen van uitgaansgelegenheden, wordt flink getemperd door de snelle toename van het aantal coronabesmettingen. Sommige clubs besluiten de deuren toch weer te sluiten.

De eigenaren lopen tegen verschillende problemen aan. Zo hebben veel bezoekers hun testbewijzen niet op orde en moeten mensen aan de deur worden geweigerd. Ook is er niet bij elke discotheek of club een sneltestlocatie in de buurt. Bovendien vrezen de clubeigenaren nieuwe coronamaatregelen.

"We zijn eindelijk weer open en we doen alles volgens de regels. Maar ik durf het risico gewoon niet te nemen", zegt Rob de Jong, eigenaar van twee Amsterdamse uitgaansgelegenheden tegen Het Parool.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Iedere dag praten we je in een video bij over alles wat je moet weten van het EK voetbal 2021. Vandaag:

EK in 2'21: Damsgaards Danish Dynamite, Kane's heldenrol en wát een goals

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl