Bert van Marwijk als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten

Van Marwijk leidt Emiraten naar volgende ronde WK-kwalificatie

Bert van Marwijk mag zich als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten op gaan maken voor de volgende ronde van de Aziatische WK-kwalificatiereeks.

Dankzij een 3-2 zege op concurrent Vietnam werd de ploeg van Van Marwijk groepswinnaar in zijn kwalificatiepoule ten koste van de Vietnamezen. De zege betekende ook dat het land zich plaatste voor de Asian Cup van 2023 in China.

5. Indonesië 1 5-27

Dankzij doelpunten van Hassan Ali en Ali Mabkhout leidde de Verenigde Arabische Emiraten in de eerste helft al met 2-0. Vlak na rust maakte Mahmoud Al Hammadi er 3-0 van, waarna de wedstrijd gespeeld leek.

Door late doelpunten van Nguyen Tien Linh en Tran Minh Vuong werd het nog heel eventjes spannend, maar de ploeg van Van Marwijk wist alsnog de zege binnen te slepen.

Vierde overwinning op rij

Het was de vierde overwinning op rij voor de voormalig bondscoach van Oranje. Om zich te plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar moet Van Marwijk in de volgende ronde na tien duels bij de eerste twee ploegen eindigen.

Op 24 juni wordt in Maleisië geloot om te bepalen bij wie de Verenigde Arabische Emiraten in de groep komt.