Bert van Marwijk
NOS Voetbal

Van Marwijk keert jaar na afscheid terug als bondscoach Emiraten

Bert van Marwijk gaat weer aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zijn terugkeer werd maandagochtend aangekondigd door de voetbalbond van het land.

De 68-jarige Van Marwijk was tussen maart en december 2019 ook al bondscoach van de VAE. Hij coachte de ploeg in zes duels, maar moest vertrekken na een vroege uitschakeling in het toernooi om de Golf Cup.

Bij de VAE volgt Van Marwijk de Colombiaan Jorge Luis Pinto op, die het vijf maanden volhield. In maart wacht de hervatting van de WK-kwalificatiereeks, die stillag vanwege de coronapandemie.

De Emiraten staan, in een poule van vijf landen, vierde achter Vietnam, Maleisië en Thailand. Alleen de groepswinnaars en vier beste nummers twee (van acht poules) gaan door naar de volgende groepsfase.

Van Marwijk spoedig in Emiraten

Volgens zijn nieuwe werkgever arriveert Van Marwijk spoedig in de Emiraten, waarna zijn dienstverband officieel zal worden gemaakt.

Van Marwijk had eerder ook het nationale elftal van Nederland, Saoedi-Arabië en Australië onder zijn hoede. Met Oranje haalde hij in 2010 de WK-finale, waarin werd verloren van Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl