NOS VoetbalAangepast

'Pianoman' De Vrij ziet De Ligt weer voluit meedoen op training Oranje

Na een dag herstellen en uitrusten van het eerste EK-duel met Oekraïne is dinsdag de knop van het Nederlands elftal omgezet in de richting van Oostenrijk. Op een training achter gesloten deuren deed Matthijs de Ligt voluit mee en dat zag er goed uit, vertelde Stefan de Vrij.

"Het zag er heel goed uit en hij lijkt speelklaar", vertelde de 29-jarige verdediger. De Vrij was ook blij met de berichten rond Christian Eriksen, zijn ploeggenoot bij Internazionale.

De Vrij over ploeggenoot Eriksen: 'Het was heel zwaar en heel moeilijk'

De Deen, die zaterdag tijdens het EK-duel met Finland werd getroffen door een hartstilstand, plaatste een vrolijke foto op Instagram en schreef dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. "De berichten zijn positief, ik hoop dat hij straks gewoon weer de oude is", aldus De Vrij.

Niet lekker geslapen

De Vrij was er, net als veel van zijn ploeggenoten, flink door van slag. "Het was heel zwaar. Toen het gebeurde, ik heb het tien minuten aangekeken, maar het was heel moeilijk."

"Ik ken hem goed en kan het heel goed met hem vinden. Ik heb hem laatst nog aan de lijn gehad", vertelt De Vrij. "Gelukkig kwam er vrij snel het bericht dat hij het goed maakte."

Matthijs de Ligt,

Het incident met Eriksen zorgde ervoor dat de voorbereiding op het duel met Oekraïne heel anders verliep. "Ik heb ook niet lekker geslapen, je gedachten zijn toch bij hem. Zo'n jongen die altijd door alle tests is gekomen en die topfit was. En dan gebeurt er zoiets. Het is echt schrikken."

Piano spelen voor publiek, dat is pas spannend

Een ander terugkerend item bij Oranje, en een stuk leuker, is het muzikale talent van De Vrij. Net als verdediger Nathan Aké speelt De Vrij niet onverdienstelijk piano.

De speler van Inter gaf een paar weken geleden zelfs een verrassingsoptreden in het Teatro Comunale in Nardò. En dat brengt veel meer spanning met zich mee dan een voetbalwedstrijd, aldus De Vrij.

De Vrij achter de piano: 'Spelen voor publiek, dat is pas spannend'

"Ik ben fan van pianist Ludovico Einaudi en ik ken Redi Hasa, die cello bij hem speelt, ook erg goed. Hij trad die avond op met zijn broer en vroeg of ik kwam kijken. Ik was er niet op voorbereid, maar op een gegeven moment zei hij: Stefan de Vrij zit in de zaal, weten jullie dat hij ook een uitstekende pianist is?"

"Ik dacht: het zal toch niet... Maar de hele zaal riep natuurlijk dat ik iets moest laten horen. Ik zei dat het genant zou worden, maar ben uiteindelijk toch maar gegaan. Dát was pas echt spanning. Meer dan bij een voetbalwedstrijd? Absoluut, zeker weten."

Stekelenburg doelman op EK? 'Ik had je uitgelachen'

Maarten Stekelenburg is met zijn 38 jaar de oudste speler op dit EK. Zelf is doelman daar niet echt van onder de indruk: "Het is leuk, maar niet meer dan dat."

Stekelenburg, die vorig jaar bij Ajax terugkeerde als tweede doelman achter André Onana, had zelf ook niet verwacht dat hij nu eerste keus bij Oranje zou zijn. "Als je mij aan het begin van het seizoen had gezegd dat ik eerste doelman zou zijn op het EK, had ik je uitgelachen. Maar dat is voetbal."

Bekijk het interview met Maarten Stekelenburg.

Stekelenburg: 'Een perfecte wedstrijd bestaat bijna niet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl