Basisspelers van Oranje doen het rustig aan op de training
NOS VoetbalAangepast

Ontspannen sfeer bij training Oranje; Wijnaldum doet wheelie op de fiets

Een dag na de 3-2 overwinning op Oekraïne heeft het Nederlands elftal maandag alweer een training afgewerkt richting de wedstrijd van donderdag tegen Oostenrijk.

De spelers kwamen op de fiets naar het trainingsveld in Zeist. Aanvoerder Georginio Wijnaldum liet voorafgaand aan de training zijn teamgenoten zien hoe je een wheelie doet. Het tekende de ontspannen sfeer die er heerst, daags na het eerste EK-duel.

Wheelie Wijnaldum op ontspannen training Oranje na zege op Oekraïne

De basisspelers van het duel met Oekraïne deden het rustig aan maandagmiddag. Zij hielden het bij wat rek- en strekoefeningen op een matje onder de warme lentezon. De reservespelers werkten een intensievere training af.

Zij deden onder meer een positiespel en een partijvorm, waarbij Davy Klaassen liet zien een doeltreffende volley in huis te hebben. Nathan Aké en Owen Wijndal, die beiden zondagavond ongeveer een halfuur speeltijd kregen, sloegen het laatste deel van de training over.

Perspraatje Van Aanholt en Aké

Na de training stonden Aké en Patrick van Aanholt de pers nog te woord. Voor menig volger van het Nederlands elftal kwam de basisplaats van Van Aanholt tegen Oekraïne als een verrassing, maar de linksback zelf zag het wel aankomen. "Ik kon het al wel een beetje zien op de trainingen."

"Hij heeft veel afgewisseld", doelde Van Aanholt op bondscoach Frank de Boer. "Toen ik het zondagochtend op het bord zag staan, was ik wel blij. Je wilt het hoogst haalbare bereiken en dat is een basisplaats op het EK. Het was gewoon genieten."

Aké mocht een halfuur meedoen in het duel met Oekraïne. De twee tegendoelpunten van Oekraïne vielen toen de verdediger erin was gekomen. "Dat is natuurlijk niet prettig", erkende Aké. Zijn voorzet op Dumfries, die daardoor het winnende doelpunt kon maken, maakte echter veel goed.

De Ligt oogt fit

Matthijs de Ligt, die de eerste EK-wedstrijd vanwege een liesblessure aan zich voorbij moest laten gaan, deed de volledige training met de groep reserves mee en maakte een fitte indruk.

Het eerstvolgende duel van Oranje is donderdagavond om 21.00 uur tegen Oostenrijk, dat zijn eerste wedstrijd met 3-1 won van Noord-Macedonië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl