Christian Eriksen op Instagram instagram Christian Eriksen
EK voetbal

Christian Eriksen heeft van zich laten horen vanuit het ziekenhuis in Kopenhagen. Op Instagram heeft de Deense voetballer een foto van zichzelf geplaatst, waarop hij vrolijk zijn duim opsteekt.

"Het gaat naar omstandigheden goed met me", schrijft Eriksen bij de foto. "Ik moet nog wel wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me oké."

"Heel veel dank voor alle lieve en geweldige groeten en berichten die ik vanuit de hele wereld heb ontvangen. Het betekent veel voor mij en mijn familie", aldus Eriksen. "Nu zal ik de jongens in het Deense team toejuichen in de komende wedstrijden."

De 29-jarige Eriksen werd zaterdag tijdens het EK-duel met Finland in Kopenhagen getroffen door een hartstilstand en moest op het veld worden gereanimeerd.

'Niemand kan Eriksen vervangen'

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand zei op een persconferentie dinsdagochtend dat Eriksen onvervangbaar is in het Deense team, dat donderdag om 18.00 uur zijn tweede EK-wedstrijd speelt tegen België.

Kasper Hjulmand, dinsdagochtend tijdens een persconferentie Reuters

"Niemand kan hem vervangen. Hij is het hart en het ritme van dit team", zei Hjulmand. "Eriksen dicteert alles en bepaalt de ruimtes op het veld. Dus we moeten het donderdag anders doen. Hoe, dat zeg ik niet. Maar we zijn sterk, verenigd en klaar om te vechten."

De Deense bondscoach voorziet dat het duel met België, opnieuw in Kopenhagen, een emotionele wedstrijd zal worden. "Absoluut, er is een doos met emoties geopend. Op het moment van de aftrap zal er van alles door onze hoofden spoken. En tel daar de emoties van de fans bij op."

"We bereiden ons daar zo goed mogelijk op voor en ik denk dat we die emoties juist moeten gebruiken. Om te vechten, om goed te spelen. We laten toe wat er op ons afkomt", sprak Hjulmand.

Applaus in tiende minuut voor Eriksen

In de tiende minuut van Denemarken-België zal er worden geapplaudisseerd voor Eriksen, die rugnummer tien draagt. "Dat is prachtig", aldus de bondscoach. "De afgelopen dagen hebben we kunnen zien dat voetbal het grootste sociale fenomeen ter wereld is. Niets leidt tot meer verbinding dan voetbal. Het is één grote familie."

Bondscoach Kasper Hjulmand tijdens de training van Denemarken Reuters

Hjulmand herhaalde tijdens de persconferentie dat hij het achteraf beschouwd geen goede beslissing vond dat het duel met Finland zaterdag na het incident met Eriksen alsnog werd uitgespeeld. De UEFA had de Denen twee opties gegeven: de wedstrijd dezelfde avond uitspelen, of de volgende dag om 12.00 uur.

"Ik heb het gevoel dat wij en de spelers onder druk werden gezet. We hebben van de UEFA maar twee opties gekregen. Ik was erbij, ik weet hoe het ging", herhaalde Hjulmand.

STER reclame