Christian Eriksen in actie voor de Deense nationale ploeg AFP
EK voetbal

De situatie van Christian Eriksen is nog altijd stabiel. Dat laat de Deense bond maandagochtend in een persconferentie weten.

De 29-jarige Eriksen ging zaterdag tijdens het EK-duel met Finland plots naar de grond en moest op het veld gereanimeerd worden. "We hebben contact met hem en zijn situatie is niet veranderd ten opzichte van zondag. Hij is nog altijd stabiel, goed."

Martin Schoots, Eriksens zaakwaarnemer, bevestigt tegenover de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport dat het goed gaat met de Deense middenvelder. "We spraken hem zondagmorgen en toen maakte hij al grapjes. Hij was goedgehumeurd en ik vond dat hij er prima uitzag."

Begrijpen wat er gebeurd is

"We willen allemaal begrijpen wat er met hem gebeurd is en dat wil hij zelf ook", aldus Schoots. "De artsen gaan hem nu grondig onderzoeken en dat zal tijd kosten."

Eriksen zakt in elkaar tijdens EK-duel en moet worden gereanimeerd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Eriksen heeft ook aan Schoots laten weten zeer dankbaar te zijn voor alle steunbetuigingen van mensen over de hele wereld. "Iedereen is heel bezorgd. Nu moet hij gewoon rusten. Zijn vrouw en ouders zijn bij hem. Maandag en misschien ook dinsdag blijft hij ter observatie in het ziekenhuis.

"Maar hij gaat zijn teamgenoten zeker aanmoedigen tegen België." Donderdag speelt Denemarken om 18.00 uur in Kopenhagen tegen de nummer één van de wereldranglijst.

Deense doelman Kasper Schmeichel heeft Eriksen opgezocht in het ziekenhuis:

Deense keeper Schmeichel na bezoek aan Eriksen: 'Hij was weer de oude'

STER reclame