Arantxa Rus slaagt er niet in door te dringen naar de tweede ronde op Roland Garros.

Ook voor Rus valt direct het doek op Roland Garros

Tennisster Arantxa Rus is, net als Kiki Bertens, blijven steken in de openingsronde van het graveltoernooi van Roland Garros. De Roemeense Mihaela Buzarnescu stuurde haar met 7-5, 7-5 naar huis.

"Ik stond de laatste weken goed te spelen, goed te trainen en heb een paar goede toernooien gespeeld", zei Rus na afloop, die zich naar eigen zeggen meer had voorgesteld van deze editie van Roland Garros. "Het is jammer dat ik op de grand slams niet mijn beste tennis laat zien."

Buzarnescu haalde in 2018 haar hoogste ranking (24ste) na kwartfinaleplaatsen in Parijs en op Wimbledon maar staat, mede door blessures, nu slechts 174ste.

Vier op rij

Een gunstige loting dus op papier voor Rus, die op de 83ste plaats staat. De start was ook hoopvol voor de Nederlandse die al snel met 3-0 leidde en twee setpoints kreeg bij 5-4. Toch ging het nog mis: na een paar gemiste forehands was de game voor de eveneens linkshandig spelende Buzarnescu, waarna ze ook de set binnensleepte.

Dat kwam aan bij Rus die in de tweede set nog wel terugkwam van 2-5 naar 5-5, maar geen derde set meer kon afdwingen. Na een uur en bijna drie kwartier spelen, maakte Rus een einde aan de partij met een wild geslagen forehand die uit ging.

"Ik speelde iets te gehaast en maakte onnodige fouten, dat verwijt ik mezelf", verklaarde de Nederlandse na de partij.

Kiki Bertens is in de eerste ronde uitgeschakeld

Het is de vierde keer op een rij dat de 30-jarige Rus niet voorbij de openingsronde komt. Ook in 2013, 2018 en 2020 verloor ze haar eerste wedstrijd. In 2012 baarde ze nog opzien in Parijs door de vierde ronde te halen.

Bertens ook exit

Bertens, die inmiddels naar de zeventiende plaats van de wereldranglijst is afgezakt, moest eerder op de dag het hoofd buigen voor de 30-jarige Sloveense Polona Hercog: 1-6, 6-3, 4-6.

Het is de eerste keer sinds 2015 dat Bertens in de openingsronde blijft steken in Parijs. Vorig jaar reikte de halvefinaliste van 2016 tot de vierde ronde, net als in 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl