Stella van Gils debuteerde tegen België in de Pro League
NOS Sport

Annan heeft selectie EK hockey rond; debutante Van Gils wint vertrouwen bondscoach

Bondscoach Alyson Annan van de hockeyvrouwen heeft haar selectie voor het aankomende Europees Kampioenschap bekendgemaakt. Den Bosch en Amsterdam zijn met respectievelijk 7 en 6 speelsters wederom hofleveranciers van Oranje. De meest opvallende naam in de selectie is die van Stella van Gils, speelster van Pinoké.

Van Gils maakte afgelopen zondag haar debuut in Oranje bij de Pro League-wedstrijd tegen België. De 21-jarige middenveldster heeft zo'n goede indruk gemaakt dat ze vanaf komende vrijdag voor het eerst zal deelnemen aan een titeltoernooi.

Niet alleen Van Gils debuteert; ook voor Felice Albers, Ilse Kappelle en Pien Dicke is het hun eerste grote toernooi. En waar de een debuteert, valt voor de ander het doek: Ginella Zerbo (SCHC), die in 2015 EK-zilver veroverde met Oranje, viel al vóór het laatste Pro League-duel af voor Annans selectie en maakt dus ook geen kans meer op de Spelen.

De EK hockey beginnen op 4 juni en zijn live te volgen bij de NOS.

  • NOS
    Het programma van het EK hockey voor vrouwen.
  • NOS
    Het toernooi is van 4 tot en met 13 juni in Amsterdam

In tegenstelling tot bondscoach Max Caldas die bij de mannen ook meteen de selectie voor de Olympische Spelen bekendmaakte, wil Annan pas na de EK de selectie voor de Olympische Spelen rondmaken.

Dat doet ze mede vanwege de vele blessures binnen de groep. Aanvoerster Eva de Goede herstelde wonderbaarlijk snel van een gebroken pols en stond afgelopen weekend alweer op het veld, maar de voor de EK aangewezen reserves Ireen van den Assem en Xan de Waard kampen nog met blessures.

Lidewij Welten ontbreekt, ze werd al eerder vanwege een hamstringblessure uitgeschakeld voor de EK. Ze hoopt op een wonder om de Olympische Spelen in Tokio nog wel te halen.

Bekijk hieronder de selectie van de vrouwen voor het EK.

Selectie (v) - EK Hockey

Felice Albers Amsterdam
Pien Dicke SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Stella van Gils Pinoké
Eva de Goede Amsterdam
Ilse Kapelle Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (k) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (k) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Ireen van den Assem (reserve) Den Bosch
Xan de Waard (reserve) SCHC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl