Marloes Keetels scoort voor Nederland
NOS Sport

Rentree De Goede en sterk debuut Van Gils opstekers Oranje-hockeysters

Eva de Goede heeft haar fysieke test om met de Nederlandse hockeysters aan de EK deel te nemen goed doorstaan. De aanvoerster maakte haar rentree in het afsluitende duel met België in de Pro League, waarin Oranje al zeker was van de toernooizege.

Nederland won in Antwerpen met 3-0 van de Belgen, zes dagen voor de eerste groepswedstrijd tegen Ierland op de Europese kampioenschappen.

Marloes Keetels zette Nederland in het eerste kwart op voorsprong, waarna de ploeg van Alyson Annan na een reeks strafcorners in het derde kwart afstand nam. Frédérique Matla benutte een strafbal, voortgekomen uit een corner, en Caia van Maasakker mikte raak uit een rebound.

Drukke zomer

Buiten de terugkeer van De Goede was ook het sterke debuut van Stella van Gils een flinke opsteker met het oog op de drukke sportzomer. Een zomer waarin het Annan niet meezit met blessures, want Xan de Waard, Lidewij Welten, Ireen van den Assem en Marijn Veen ontbreken op dit moment nog.

Eva de Goede, met speciaal aangemeten brace

Daarom viste Annan een paar talenten uit haar 'potentials', een speciale trainingsgroep onder leiding van de staf van Oranje. Van Gils (Pinoké) was een van de speelsters die tegen het niveau van een selectie aanhikten.

EK-selectie

Van Gils solliciteerde in elk geval nadrukkelijk naar een plek in de EK-selectie, die maandag bekend wordt. Tijdens de Olympische Spelen (vanaf 25 juli), zijn mogelijk weer enkele vaste krachten terug bij Oranje. Zorgen om De Goede, die begin april haar pols brak, lijken inmiddels verleden tijd.

  • NOS
  • NOS
    Het toernooi is van 4 tot en met 13 juni in Amsterdam

Ondanks de vele afwezigen was Nederland een maatje te groot voor België, dat de komende jaren onder leiding van Raoul Ehren grote plannen heeft. De voormalig succescoach van Den Bosch zag zijn ploeg in de openingsfase nog een goede kans krijgen om op voorsprong te komen.

Matla, onder Ehren afgelopen seizoen nog topscorer van de Bosschenaren, was daarna bij alle drie de Oranje-goals betrokken. En het hadden er nog meer kunnen zijn als de ploeg van Annan in de loop van de partij wat zorgvuldiger in de afronding was geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl