Mirco Pruyser viert een treffer voor Nederland
NOS Sport

Hockeyers draaien warm voor EK met klinkende zege op wereldkampioen

De Nederlandse hockeyers hebben op de afsluitende speeldag in de Pro League het zelfvertrouwen flink opgekrikt. Wereldkampioen België, dat al zeker was van de eindzege, werd in Antwerpen met indrukwekkende cijfers geklopt: 4-0.

Bondscoach Max Caldas hoopt met zijn ploeg te pieken tijdens de Olympische Spelen, al staat vanaf vrijdag met het EK in eigen land ook een mooi toernooi voor de deur. Het is voor hem niet te hopen dat Nederland al zijn kruit al verschoten heeft in dit verkapte oefenduel.

Want bijna alles klopte bij Oranje, met een opvallende doelpuntenmaker op het scorebord. Roel Bovendeert zit namelijk niet bij de selectie, maar mocht toch opdraven in de plaats van Glenn Schuurman. Op aangeven van uitblinker Thierry Brinkman gleed hij de openingstreffer binnen.

Bovendeert op reservelijst

De getergde Bovendeert miste de Spelen in 2016 op het laatste moment en staat nu op de reservelijst van Caldas.

Seve van Ass en Mink van der Weerden juichen

Brinkman stond op zijn beurt ook aan de basis van de goal die Mirco Pruyser maakte. Nadat Seve van Ass uit een strafcornervariant had gescoord, zette Brinkman met een intikker de eindstand op het bord.

Tijdens de openingsdag van de EK mag Nederland vrijdag meteen aan de bak, als Frankrijk de eerste tegenstander is in de groepsfase.

  • NOS
    Het toernooi is van 4 tot en met 13 juni in Amsterdam
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl