FC Twente viert de treffer van Renate Jansen

Vrouwen Twente en PSV gaan strijden om landstitel, Ajax uitgeschakeld

De voetbalsters van FC Twente en PSV gaan in de laatste twee wedstrijden van het seizoen uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. FC Twente versloeg in eigen huis Ajax met 1-0 en PSV legde ADO met 6-2 over de knie.

Ajax, dat moest winnen om zich nog in de titelstrijd te kunnen mengen, begon sterk en kreeg na tien minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd.

De Twente-verdediging zag Stefanie van der Gragt volledig over het hoofd bij een vrije trap waarna de verdediger de bal naar de verre hoek volleerde. Twente-keeper Daphne van Domselaar was echter wel bij de les en tikte de bal over.

Na een half uur spelen was het Twente dat op voorsprong kwam. Anna-Lena Stolze bezorgde na een fraaie actie de bal bij Renate Jansen, die helemaal vrij de 1-0 kon binnenschieten.

Na rust bleef Ajax aandringen, maar Twente had weinig moeite om de voorsprong te verdedigen en kreeg zelfs de beste kansen. Met inmiddels tien speelsters op het veld, Samantha van Diemen kreeg rood na een harde charge, bleef het slotoffensief ook uit voor Ajax.

Dankzij de zege blijft FC Twente koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, een punt boven PSV. Ajax kan hooguit PSV nog achterhalen. Twente verzekerde zich door de zege ook van Champions League-voetbal volgend seizoen.

Twente speelt op 23 mei thuis tegen ADO, PSV gaat dan op bezoek bij Ajax. Op zondag 30 mei strijden PSV en FC Twente in Eindhoven nog tegen elkaar.

PSV walst over ADO heen

In de andere wedstrijd in de kampioenspoule was PSV, dat voor het eerst een wedstrijd speelde in het Philips Stadion, al na 45 minuten klaar met ADO, dat al geen kans meer maakte op de titel.

PSV viert de treffer van Naomi Pattiwael

Na iets meer dan een half uur spelen had PSV al een 3-0 voorsprong toen Gwyneth Hendriks wat terug deed voor de Haagse ploeg. Naomi Pattiwael en Joëlle Smits boorden de eventuele Haagse hoop op een goed resultaat binnen een paar minuten de grond in door de 4-1 en de 5-1 te maken.

Manon van Raay (ADO) en Smits waren de enigen die na rust het net wisten te vinden.