Vrouwen Ajax raken achterop in titelstrijd na nederlaag tegen koploper Twente

De vrouwen van FC Twente hebben een belangrijke zege geboekt op jacht naar de landstitel. In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen werd met 2-1 gewonnen van Ajax, dat met nog drie wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vier punten aankijkt op de koploper uit Enschede.

Twente-vrouwen handhaven zich aan kop met winst op Ajax

Ajax-trainer Danny Schenkel moest al binnen tien minuten zijn eerste wissel toepassen, toen Linda Bakker door haar enkel was gegaan en geblesseerd op het veld bleef zitten.

De eerste doelpoging van de wedstrijd was voor de thuisploeg (Eshley Bakker schoot net naast), maar het was Twente dat op voorsprong kwam in Amsterdam. Fenna Kalma troefde in de lucht Stefanie van der Gragt af en kopte de bal buiten bereik van keepster Lize Kop binnen.

Anna-Lena Stolze verdubbelde de voorsprong na een halfuur spelen. In eerste instantie kon Kop nog redding brengen op de inzet van de 20-jarige aanvalster, maar de Ajax-doelvrouw liet de bal los, waarna Stolze alsnog doeltreffend was.

Niet lang daarna maakte Ajax de aansluitingstreffer toen Bakker raak kopte uit een hoekschop. Na rust ging de nummer drie van de kampioenspoule naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar Twente hield knap stand.

PSV blijft in spoor van Twente

Tegelijkertijd met Ajax-Twente werd ook ADO Den Haag-PSV gespeeld. Joëlle Smits bezorgde de Eindhovenaren met twee goals een 2-0 zege.

De Eindhovense vrouwen begonnen aanvallend, maar hadden grote moeite met de verdediging van ADO. Het was Joëlle Smits die de ban brak voor PSV. Uit een voorzet van Esmee Brugts volleerde ze de bal op fraaie wijze voorbij keepster Barbara Lorsheyd.

Een kwartier voor tijd besliste Smits met haar tweede doelpunt van de middag de wedstrijd. Ze omspeelde Lorsheyd en kon de bal vervolgens eenvoudig binnentikken.

Dankzij de zege blijft PSV in het spoor van koploper Twente.