NOS Sport

Van Gerwen klopt Clayton en komt in punten gelijk met koploper Aspinall

Michael van Gerwen heeft ook zijn tweede partij bij de herstart van de Premier League weten te winnen. Welshman Jonny Clayton kreeg met 8-5 klop. Eerder verloor hij nog met 7-3 van de Welshman.

Na de imponerende vertoning van een dag eerder tegen Dimitri van den Bergh beet Van Gerwen zich vast in zijn volgende prooi. Clayton bleek een taaiere tegenstander, maar dat had de Brabander voornamelijk aan zichzelf te wijten door talloze dubbels te missen.

Van Gerwen won bij een 1-2 achterstand drie legs op rij, onder meer met een 117-checkout. Clayton kwam terug tot 4-4, maar verder dan dat liet Van Gerwen het niet komen.

Op de ranglijst staat de Nederlander op de tweede plek, in punten gelijk met koploper Nathan Aspinall, die eerder op de avond verloor van Dimitri Van den Bergh met 6-8. Aspinall heeft nog een iets beter legsaldo dan Van Gerwen, die vrijdag aantreedt tegen James Wade.

Eind mei zijn er weer toeschouwers toegestaan bij de Premier League en daar verheugt Van Gerwen zich op, ook al zijn het er maximaal 1.000. "Ik ben gewend om voor een grote menigte te spelen. Als er zo lang niks is, dan knaagt dat aan je. Dan verandert je spel en dat wil je niet. Ik kan niet wachten tot de mensen terug zijn", zei hij tegen RTL7.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand na speelronde 11:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl